Time of ditt liv igen?

NYHETER

30 sekunder om: Nej till Dirty Dancing

Nu är det dags ännu en gång. Att ha "the time of sitt life" och se lite härligt småkåt ut på dansgolvet. Den oanständiga dansen är på tapeten igen.

Dansfilmen "Honey" med Jessica Alba hade premiär för ett par veckor sedan, och nästa fredag är det dags för filmen man aldrig trodde att man skulle få se - "Dirty dancing 2: Havana nights". Båda är fyllda till brädden av svett, små, små kläder och moves som skulle få din gamla mormor att tappa lös tänderna.

Och ja, det ser coolt ut när två snygga människor står och åmar sig mot varandra i nattens hetta. På film, vill säga. Men i verkligheten? Stort NEJ.

Som åskådare på den lokala nattklubben får man bara ont i magen när någon bekräftelsesökande brud med för små brallor ålar sig längs en full kille med halvbånge. Och att vakna med ett svagt minne av att man lekte Jennifer Grey med någon risig Patrick Swayze föregående kväll - inför halva stan - kan ta udden av den allra partygladaste.

Så jag säger nej till all form av dirty dancing i verkliga livet. Projicera din lust för heta rytmer till biomörkret, där den hör hemma.

Karolina Fjällborg