86-åring sköts vid bankrån

NYHETER

Stort polis- pådrag letar efter två män

1 av 2 | Foto: HÄR SKEDDE RÅNET Två beväpnade män slog i går till mot Handelsbanken i Skärplinge. De försvann sedan från platsen.

Två maskerade rånare brakade in på Handelsbanken i uppländska Skärplinge i går.

En 86-årig bankkund skottskadades när han försökte fly.

Rånarna var fortfarande på tisdagsmorgonen på fri fot.

Rånarna var maskerade med kamouflagekläder och ansiktsmasker. De var beväpnade med var sin pistol, en svart och en silverfärgad. Männen kom in på det lilla bankkontoret strax efter klockan 14.

Försökte fly

Inne i banken fanns då en anställd och den 86-årige mannen. Mannen försökte fly ut genom entrén men stoppades av den ena rånaren som riktade sitt vapen mot pensionären och avlossade ett eller flera skott.

86-åringen träffades i armen. Han lyckades dock själv ta sig till distriktssköterskans mottagning mittemot banken. Därifrån kördes han med ambulans till Akademiska sjukhuset i Uppsala. Hans skador uppges vara lindriga.

Rånarna flydde från banken i en bil, men kom enligt poliskällor inte över något byte.

Uppträdde oprofessionellt

Bankpersonal har uppgett för polisen att männen uppträdde "oprofessionellt och irrationellt", enligt Upsala Nya Tidning. Den första flyktbilen är återfunnen.

-Det har varit ett bilbyte. Vi hittade en Opel Vectra på vägen mot Tierp, säger Uppsalapolisens presstalesman Eile Gustafsson.

Polisen rubricerar preliminärt skottlossningen som mordförsök.

Mårten Lundmark, Karin Östman, TT