"Pistolen är en cigarett-tändare"

Stjärnadvokat Thomas Martinson sitter på krogen Lebanon i Stockholm. Bredvid sitter den utpekade gangsterledaren Milan Sevo - med en pistol i handen.

- Det är ingen pistol. Det är en cigarettändare, säger Martinson.

Sevo är häktad misstänkt för grov varusmuggling, medhjälp till grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott. I går publicerades bilden på Sevo, Martinson och pistolen.

- Vi var ett gäng som firade att Sevo friats från misstankar i samband med mordet i Tumba. Vi avnjöt en måltid, jag drack tre öl, säger Martinson.

Cigarettändare

Han säger att han inte såg vad som plockades fram när bilden togs.

- Någon i sällskapet hade en stund tidigare visat en cigarettändare i form av en pistol. Det är den som är på bilden.

Martinson hade sällskap på festen av sin kollega Åke Broné. Han minns varken att han - när bilden togs - tittade rakt mot föremålet eller att han tidigare på kvällen sett en cigaretttändare i form av en pistol.

Rent samvete

- Uppenbarligen tittar jag åt pistolhållet, det syns ju på bild. Kanske har jag fått alzheimer, men jag minns faktiskt inte att jag såg något som kan uppfattas som en riktig pistol. Jag har rent samvete.

Både Martinson och Broné upprörs över att bilden offentliggjorts.

- Polisen kom över den i en husrannsakan. Polisen får inte skicka beslagtagna objekt vidare till media. Det är ett brott, säger Thomas Martinson.

Petter Ovander