Nyheter

Jakten slutade i deras trädgård

NYHETER

KAXHOLMEN

Familjen Gudmundson på Nyodlarvägen i Kaxholmen skådar ut över tomten. Här mellan friggeboden och torkvindan greps Mårten Tammiharju och hans kumpan.

- Herregud, i vår trädgård - men det är ju som på film, utbrister Sven Gudmundsen.

"DET ÄR JU SOM PÅ FILM" Grannarna ringde upp familjen Gudmundsson och berättade vad som pågick på baksidan av deras hustomt.
"DET ÄR JU SOM PÅ FILM" Grannarna ringde upp familjen Gudmundsson och berättade vad som pågick på baksidan av deras hustomt.

Han och övriga i familjen, hustrun Karin och barnen Jonas, Elin och Amanda, hade inte en aning om dramatiken under eftermiddagen i går.

Ringde och berättade

- Vi var på besök hos svärmor Vera i Värnamo när bekanta hemifrån Kaxholmen ringde och berättade vad som höll på att hända runt knutarna, säger Sven.

- Helikoptrar i luften och poliser överallt - men att insatsen skulle sluta bakom vår friggebod fanns bara inte i fantasin.

När familjen kom hem till villan vid 17-tiden var lugnet återställt.

Inte många spår kvar

Bara polisens avspärrningsband från torkställningen ner mot skogskanten vittnade om dramat. Plus en del tilltufsade vinbärsbuskar och blomrabatter.

- Nu känns det bara skönt att våra båda döttrar Elin och Amanda inte stannade hemma som dom egentligen hade tänkt, säger mamma Karin.

"Usch så hemskt"

- Ja usch så hemskt om vi suttit och solat i trädgården när det brakade loss, säger Elin.

- Vi som faktiskt sa häromdagen: tänk om dom där rymmarna dyker upp här i Kaxholmen.

Fler artiklar:

Ebba von Essen

ANNONS

Ellos STORA sommarrea är igång! Upp till 30% på dyraste varan!

Extern länk från Ellos

Till kampanjen!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter