Nyheter

Magistrar i slagsmål i lärarrum

Av: 

Johanna Klaasen

NYHETER

55-åring blev blind efter kollegans knytnävsslag

Boxades vilt Det var på den här skolan som slagsmålet i lärarrummet inträffade i våras. En lärare miste synen efter ett knytnävsslag i ögat från en kollega.
Boxades vilt Det var på den här skolan som slagsmålet i lärarrummet inträffade i våras. En lärare miste synen efter ett knytnävsslag i ögat från en kollega.

Läraren tappade besinningen och slog kollegan med ett knytnävsslag rakt i ögat, enligt åtalet.

Slaget tog så illa att han förlorade synen.

– Det är en katastrof som inte går att försvara, säger skolans rektor.

De två lärarna i Västerbotten, båda i 55-årsåldern, jobbade på skolans fordonsutbildning och kom i bråk efter att den ene läraren varit ute med några elever och övningskört med en lastbil.

Fel på lastbil

När det plötsligt blev fel på lastbilen kördes den till verkstad, och eleverna skickades hem av läraren. Den andra läraren blev då vansinnig eftersom det fanns andra bilar som eleverna kunde ha använt.

Bråket urartade

När de sedan möttes i lärarrummet urartade bråket. Det slutade med att den ena fick föras till sjukhus utan syn på ena ögat. Han opererades, men det är fortfarande oklart om han kommer att bli helt återställd.

– Det är oerhört tråkigt det som har hänt. Det förstår vem som helst att det här inte är något föredöme för eleverna. Som tur var fanns ingen elev där just då som kunde se det, säger rektorn.

Jobbar inte kvar

Den skadade läraren jobbar inte längre kvar på skolan.

Läraren som utdelade slaget stängdes tillfälligt av från sitt arbete, men fick komma tillbaka till jobbet bara några veckor senare.

Nu åtalas han för misshandel för händelsen som inträffade i mars i år. Men även om han döms kommer han få jobba kvar.

– Det är ju olika uppgifter beroende på vem man frågar. Den som är drabbad har sagt att han fått ett knytnävsslag. Den andra sa att han skulle slå av mössan på honom och att det var otur att hans nagel kom i ögat, säger rektorn.

Rättsmedicinalverkets analys av händelsen sätter dock mer tilltro till den drabbades version, skriver VK.

Rektorn menar att läraren gjort ett bra jobb tidigare.

– Han har jobbat hos oss i 20 år och aldrig visat några tendenser i den här ritningen. Han är bekymrad över det som hänt och säger att det inte var meningen. Det här var en ytterst unik händelse, säger han.

Den varning som läraren tidigare fått räcker anser rektorn.

ANNONS

Ellos STORA sommarrea är igång! Upp till 30% på dyraste varan!

Extern länk från Ellos

Till kampanjen!

Publisert: