Ge en osjälvisk julklapp – du också

NYHETER

Det finns julklappar man önskar sig.

Och så finns det julklappar som verkligen behövs.

Hos flera stora välgörenhetsorganisationer kan du med en enkel knapptryckning göra stor skillnad.

Och när passar det bättre att vara osjälvisk än till jul?

Majblomman: Majblomman bekämpar barnfattigdom i Sverige. Hit kan de som inte har råd med det väsentliga för att fira en värdig jul vända sig. Till Majblomman kan man skänka pengar som privatperson eller företag. Man kan även hjälpa till genom att sälja Majblommor.

UNICEF: UNICEF har en hel gåvoshop med varierande prisklasser där du kan köpa allt från myggnät till en jeep till olika katastrofområden. När du köper en gåva får du ett gåvobevis som du sedan ger bort till någon i julklapp.

SOS Barnbyar: SOS Barnbyar kan du stödja med 50 kronor genom att SMS:a KÄRLEK till 72900 och skänka 50 kronor. Då får du en specialskriven låt som tack där artister som Plura, Hanna Hedlund, Martin Stenmarck och Lasse Berghagen medverkar. Det går även att skänka andra summor.

Röda Korset: På Röda Korsets hemsida kan du skänka pengar, beställa ett kort eller skicka sms.

Rädda Barnen: På Rädda Barnen kan man ge en julklapp som gör skillnad för många barn världen över. Man kan bland annat välja att ge skolbänkar till tre barn eller lekmaterial till barnsäker plats i katastrofområden.

Stadsmissionen: Det är inte bara fattiga barn som har det tufft på julen. Det finns de som tillbringar den utomhus, de hemlösa. Stadsmissionen kan man stödja genom att skänka valfritt belopp eller att SMS:a HEM till 72 900 för att skänka 50 kronor.

MinStoraDag: MinStoraDag är en insamlingsstiftelse som hjälper svårt sjuka barn att förverkliga sina önskedrömmar. MinStoraDag mål är att ge dessa barn någonting underbart att drömma om när dagarna är långa och behandlingarna tuffa. Det kan vara allt från att få träffa sin idol till att mjölka en ko. Stiftelsen MinStoraDag får inga statliga bidrag utan är helt beroende av frivilliga gåvor från företag, privatpersoner och stiftelser.