Hedman i hovrätten

Foto: Magnus Hedman tillsammans med sin advokat Martin Cullberg.
NYHETER

I dag möter fotbollsstjärnan Magnus Hedman hovrätten.

Han friades från sexköp men målet överklagades.

– Jag kan inte förstå varför åklagaren drar detta vidare, har Hedman tidigare sagt.

Den förre landslagsmålvakten Magnus Hedman, 37, erkände i såväl polisförhör som i tingsrätten att han hade sex med den unga rumänskan i en kompis lägenhet. Han menade dock att han inte betalade för hennes tjänster och han har också förnekat all kännedom om att någon annan skulle ha betalat kvinnan.

"En jobbig tid"

Tingsrätten ansåg att det inte var bevisat att Hedman hade betalat eller att någon annan hade gjort det åt honom.

Det gick heller inte att styrka att han uppfattat att det fanns en risk för att det var fråga om betalt sex, enligt rätten. Därför ogillades åtalet den 24 september i år.

Hedman var efteråt lättad.

– Det känns jättebra, dels att jag har blivit frikänd, dels att rättvisan har segrat. Det har varit en väldigt jobbig tid, sa han.

Tillbaka i rätten

Åklagare Karin Sigstedt kände dock annorlunda och överklagade domslutet. Enligt henne fanns det en mängd omständigheter och bevisning som talade mot Hedman. Bland annat hade han i förhör med polisen erkänt att han misstänkte att kvinnan han hade sex med på en efterfest kunde vara prostituerad.

– Det är olagligt att köpa sex och därför är det viktigt att fallet tas upp i hovrätten. Jag anser att tingsrätten har gjort en oriktig bedömning, sa kammaråklagare Karin Sigstedt till Aftonbladet.

Sammanbiten

På fredagsmorgonen anlände en sammanbiten Magnus Hedman till Svea Hovrätt i sällskap av sin advokat Martin Cullberg.

Under åklagarens sakframställan hänvisade hon till ett tidigt förhör med en av de prostituerade kvinnorna i vilket hon sagt att det var Magnus Hedman som överlämnade pengarna.

Men Hedman fortsatte att neka till sexköpet.