”Innan vi slog till var det nervöst”

NYHETER

Anna-Karin och Peter
ville ha någonting eget

Foto: Familj: Anna-Karin Olsson, 28, informatör, och sambon Peter Strömberg, 29, projekttekniker, samt dottern Lovisa, 1 år och 4 månader. Bodde tidigare: I en hyreslägenhet på Södermalm, Sundsvall. Bor nu: I ett nyköpt kedjehus i Österro utanför Sundsvall. Husfakta: 70-talsproducerat, 120 kvm fördelade på 1,5 plan. Pris: 1 380 000. Nästa stora projekt: Det ena av de två badrummen.

SUNDSVALL. När Anna-Karin Olsson och sambon Peter Strömberg köpte hus var det området som var det avgörande.

Och de stortrivs.

– Det roligaste är att kunna bestämma helt själv hur man vill ha det, säger Anna-Karin Olsson.

Att flytta från en hyreslägenhet på Södermalm i centrala Sundsvall var ett lyft för familjen. Familjen hade utökats med dottern Lovisa och trean i stan började kännas liten.

– Vi ville ha något eget och lite större, säger Anna-Karin Olsson.

När de väl bestämt sig för att köpa hus var både priset och läget viktiga faktorer. Båda jobbar i Sundsvall och närheten dit var ett klart plus.

”Mysigt och trevligt”

De behövde inte gå på så många visningar innan de hittade idealhuset.

– Vi tyckte om området och sedan var det ett mysigt och trevligt hus även om det krävdes en del renovering, säger Anna-Karin Olsson.

Peter Strömberg gillar att bygga så trots att de köpte huset i september har de redan hunnit fixa till tre rum på övervåningen.

– Vi vill ju sätta vår egen prägel på huset, men vi tar rum för rum, säger Anna-Karin Olsson.

”Nu kör vi”

Nästa stora projekt är badrummet.

– Vi har två stycken men börjar med det ena även om båda skulle behöva göras om.

Ingen av dem ångrar husköpet.

– Innan vi slog till var det lite nervöst, det är ju kanske den största affären man gör i sitt liv, men när vi väl bestämt oss så tänkte vi bara: nu kör vi, säger Anna- Karin Olsson.