Michael Avenatti kan ställa upp mot Trump i presidentvalet 2020

avAdam Westin

Michael Avenatti har gått många dueller mot president Donald Trump.

Nu säger advokaten till porrstjärnan Stormy Daniels att han ställer upp i presidentvalet 2020 – om Demokraterna inte har någon annan kandidat som har chans att vinna.

– Jag hade varit hans värsta mardröm, säger Michael Avenatti till Newsweek.

Michael Avenatti har gjort sig känd som Stormy Daniels hårdkokte advokat.

Stormy Daniels är porrstjärnan som hävdat att hon fått pengar för att hålla tyst om en kärleksaffär med Donald Trump år 2006. Hon har stämt både Donald Trump och presidentens tidigare advokat Michael Cohen, som erkänt att han betalat ut pengar till Stormy Daniels.

”Bara en fighter kan vinna”

Trump-kritikern Michael Avenatti firar in USA:s självständighetdag 4 juli med att dela en bild på Daily News förstasida där Donald Trump är avbildad som en clown i kungakrona framför amerikanska flaggan.

”Jag har alltid gillat Daily News! Låt oss vara tydliga – bara en ’street fighter’ har en möjlighet att ersätta ’kungen’. Annars kommer det här landet och dess principer gå i bitar och bli oigenkännligt”, skriver Michael Avenatti på Twitter.

På frågan om han själv kommer ställa upp i presidentvalet 2020 svarar Michael Avenatti:

”OM han (Donald Trump) ställer upp för omval kommer jag ställa upp, men bara om jag tror att det inte finns någon annan kandidat i racet som har en RIKTIG chans att slå honom. Vi kan inte återuppleva 2016. Jag älskar det här landet, våra värderingar och vårt folk för mycket för att sitta och se på när det förstörs. #FightClub #Basta.”

”Skulle vara hans värsta mardröm”

Michael Avenatti säger till Newsweek att lärdomen av valrörelsen 2016 är att bara en tuffing, eller ”street fighter” som han kallar det, kan vinna över Donald Trump. Och det får inte bli någon politiker som tillhör etablissemanget, eftersom han slog eller körde över alla 15 motkandidater senast.

– Om folk tror att någon traditionell, vek karriärpolitiker kan slå den här killen lurar de sig själva, och kommer se en upprepning av 2016.

Advokaten säger dock att han långt ifrån redan har bestämt sig om han kommer ställa upp i presidentvalet 2020 eller inte. Men om han ställer upp har han absolut en chans att vinna, enligt Michael Avenatti själv.

– Jag tror att jag skulle vara hans värsta mardröm, säger Michael Avenatti till Newsweek.

Donald Trump har inte kommenterat utmaningen från Michael Avenatti. I ett uttalande önskar han alla amerikaner en glad självständighetsdag, och uppmanar alla att tillägna en tanke åt landets krigsveteraner.

– Låt oss aldrig glömma att vår frihet har erövrats genom blod, svett och uppoffringar av våra amerikanska hjältar, säger Donald Trump.

1 av 3 | Foto: AP TT
Michael Avenatti.