"Rambomördaren" kan ha brunnit inne – körkort hittat

Av: Olof Svensson, Oscar Nelson, Sofia Roström Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Polisen kastade in 'brandbombs-tårgas' i stugan

1 av 5

Christopher Dorner dödade ytterligare en polis och ska sedan ha flytt till en stuga i vildmarken utanför Big Bear, Los Angeles.

Poliser kastade in tårgasbomber i stugan – som började brinna.

I natt, svensk tid, tros han ha brunnit inne.

Han har varit en av USA:s mest jagade brottslingar under den senaste veckan.

I natt, svensk tid, ringade polisen in en stuga i vildmarken utanför Big Bear i Los Angeles där den före detta polisen Christopher "Rambo" Dorner tros ha gömt sig.

Kropp hittad

Fönstren slogs sönder och tårgas sprutades in i byggnaden samtidigt som Dorner, som misstänks ha mördat fyra personer, uppmanades ge upp och komma ut.

När de inte fick något svar tog polisen till ett fordon och började riva ner stugans väggar, en efter en.

Då hördes plötsligt ett enda skott inifrån – sedan började stuga brinna.

Polisen använde 'brandbomb-tårgas'

Enligt Los Angeles Times pågick skottlossning mellan Dorner och insatsstyrkorna efter att poliserna sprutat in traditionell tårgas. Polisen bytte då taktik och kastade istället in en tårgas av typen: CS gas Canisters, som på polisspråk kallas för 'brandbombs-tårgas', enligt Los Angeles Times.

Gasen har en kraftfullare effekt på en människa, men har också större chans att starta en brand än vanlig tårgas, rapporterar tidningen.

Det är dock fortfarande oklart om det var 'brandbombs-tårgasen' som startade branden. 

En kropp har hittats

Polistalesmannen Andrew Smith gick tidigare ut och tillbakavisade medieuppgifter om att en kropp hittats eftersom man då ännu inte kunna leta i resterna av de nedbrunna stugan på grund av värmen.

Vid 08.30-tiden på onsdagsmorgonen, svensk tid, bekräftade dock Cindy Bachman, talesperson för det lokala polisdistriktet, att en bränd kropp hittats, skriver AP.

Inte identifierad

Kroppen är dock ännu inte identifierad.

– Vi har skäl att tro att det var Christopher Dorner, sa Cindy Bachman, talesperson för det lokala polisdistriktet, tidigare enligt AFP.

På onsdagseftermiddagen, svensk tid, uppgav en källa med insyn i utredningen till AP att Dorners körkort hittats i resterna av stugan tillsammans med kroppen.
Samtidigt som hundratals poliser i går finkammade terrängen vid Bear Mountain utanför Los Angeles gömde sig Dorner i ett bostadsområde i den närliggande staden Big Bear. I ett hus höll han ett par som gisslan, enligt Los Angeles Times. Men den 33-årige mördaren upptäcktes av en beväpnad viltväktare när han lämnade huset i en stulen bil. Samtidigt lyckades paret ta sig loss och larma polisen som tog upp jakten på Dorner.

Han upptäcktes och polisen jagade honom ut i vildmarken där Dorner kraschade den stulna bilen och fortsatte fly till fots. Till slut barrikaderade han sig i en avlägsen stuga och omringades av runt 200 poliser, skriver LA Times.

Ytterligare en polis död

När han försökte fly ut bakvägen möttes han av polisen. På en ljudupptagning från CBS hörs vild skottlossning under flera minuter.

Två poliser sköts under dramat – en av dem dog senare på sjukhus.

Men trots det polisuppbådet lyckades Dorner ta sig tillbaka in i stugan igen.

Vid klockan 01.25, svensk tid, stormades den alltså av polisen och den långa jakten på "Rambomördaren" tros vara över.

Det var i förra veckan som en massiv polisinsats sattes in i jakten på 33-årige Dorner efter att han skadat två och dödat tre personer - en polis, en dotter till en polis och hennes fästman.

På Dorners Facebooksida hittades ett ”manifest”, en 6 000 ord lång skrivelse där han lovar att hämnas för att han sparkades ur poliskåren.

I söndags utfäste polisen en belöning på en miljon dollar, ungefär 6,4 miljoner kronor, till den som kunde lämna information som ledde till ett gripande.

Publicerad: