Nyheter

Annie Lööf: Jag är inte kall

Av: 

Kenan Habul

NYHETER

Centerledaren Annie Lööf berättade om allt hon inte står för.
– Jag är inte för månggifte. Jag vill inte slopa skolplikten. Jag vill inte slopa arvsrätten. Jag är inte nyliberal.
Och hon fick rungande applåder av sina partikamrater som samlats i Örebro för att slicka såren efter senaste tidens bråk.

Partiets vindkraftverk. En som tar täten och ställer sig i drakmolnen. En som alstrar energi.
Så presenterades Annie Lööf innan hon äntrade scenen på Conventum i Örebro.

Hyllades

Hon fick stående ovationer av de drygt 500 partikamrater från hela landet som samlats till partiets kommundagar.
Hon pratade förstås om den senaste tidens turbulens kring partiets idéprogram.  Många skrattade när Annie Lööf sa att hon inte är för månggifte. I den skrivna versionen av talet som delats ut till journalisterna står alla inte skrivna med stora bokstäver.

Bra på sikt

Bråket har skadat partiet kortsiktigt. Men på längre sikt kan det komma något bra ur den diskussionen sade hon.
– Vi i partistyrelsen läser varenda stavelse som ni skickar in och jobbar nu med att ta fram vårt förslag till idéprogram. Det förslaget kommer sen att diskuteras på vår framtidsstämma i slutet av mars.
Hon kom med en "hälsning" till den samlade vänstern:
– Våga inte kalla mig hård, kall och nyliberal. Lägg inte åsikter i min mun. Vill ni ha en fight om rättvisa och solidaritet. Välkomna.

Attackerade S

Särskilt Socialdemokraterna och deras ledare partiledare Stefan Löfven hamnade i skottgluggen. Löfven kan inte trolla fram jobben, för jobben förutsätter fler företag som skapar dem, sa Annie Lööf.
Genom att slopa andra sjuklöneveckan, sänka kostnader för att anställa och minska regelkrångel, ska det bli fler jobb, sa Annie Lööf.
– Ingen ska falla mellan stolarna och skyddsnätet ska förvandlas till en studsmatta. Den tar emot en på stadig grund, men den ger dig snabbt kraft att komma tillbaks. Det är därför vi vill se en samordnad arbetslivsförsäkring, som tar hand om dig, oavsett om du är arbetslös eller sjuk.

Landsbygdsparti

Annie Lööf lovade också att kämpa för landsbygden.
– Därför lanserar vi under våren en kampanj som kommer att handla om just landsbygden som motor för hållbarhet och jobb i hela landet.
Hon avslutade det drygt halvtimmes långa talet med orden:
– Vi har inte byggt färdigt vårt samhälle idag, sannolikt inte heller i morgon - men steg för steg, dag för dag, gör vi Sverige lite grönare, lite friare, lite rättvisare.    

Publisert: