Filippa Reinfeldt: ”Jag är glad”

NYHETER

Berättar om livet som singel

Foto: NYINFLYTTAD. Efter separationen från statsminister Fredrik Reinfeldt köpte Filippa ett hus i Täby. Nu har hon flyttat därifrån till en nyrenoverad villa på samma ort.

Sedan förra året har Filippa Reinfeldt varit singel.

I en intervju med Mitt i-tidningen berättar hon om sitt nya liv.
– Jag vaknar glad nästan varje dag, säger hon till tidningen.

Landstingsrådet Filippa Reinfeldt, 46, är sparsmakad med kommentarer om sitt privatliv men i en intervju med Mitt i-tidningen gläntar hon på dörren till livet som ex-statsministerfru:

– Den största förändringen är väl kanske att jag har flyttat, säger hon.

Sommar på västkusten

Efter skilsmässan från Fredrik flyttade Filippa Reinfeldt till ett radhus i Täby – ett hus som hon just nu håller på att sälja. Men under sommaren kommer hon inte att vara hemma, då är det Skåne och västkusten som gäller.

– Jag lever med mina barn och vill helst göra det som de vill göra. Nästan alla somrar bakåt har vi tillbringat med familjen runt om i Sverige och det fortsätter.

”Mår bra”

Filippa Reinfeldt, som är ansvarig för två miljoner Stockholmares väl och ve, berättar också om sitt eget välmående.
– Jag mår bra, det gör jag. Jag vaknar glad nästan varje dag, sen får andra ägna sig åt att försöka slå ner mig i skorna under resten av dagen, säger hon.

Avfärdar kritiken

Men allt är inte bara guld och gröna skogar. Filippa Reinfeldt har fått utstå en hel del kritik för att vara svår att nå som politiker, inte minst för journalister. Tidningen ETC sökte henne för en intervju om situationen för vården i Stockholm i över tre år. Men Filippa Reinfeldt tycker inte själv att hon är undanglidande.

– Jag tycker att jag svarar på frågor hela tiden, både i politiken och med journalister. Men det finns många som ägnar sig åt en inte så positiv bildsättning i politiken.