Nyheter

Regeringen lägger locket på

Av: 

Björn Barr

NYHETER

Vägrar kommentera Angeles Bermudez-Svankvist

Hillevi Engström (M).

Hillevi Engström (M).

Hon har kritiserats av fack, anställda och chefer.

I går meddelade Arbetsförmedlingens styrelse att man saknar förtroende för generaldirektören Angeles Bermudez-Svankvist.

Men arbetsmarknadsminister Hillevi Engström vägrar att kommentera händelserna – trots att hon är ansvarig minister.

Samtidigt som regeringen samlas för budgetförhandlingar ute på Harpsund, stormar det kring Arbetsförmedlingens generaldirektör Angeles Bermudez-Svankvist. I går kunde Aftonbladet avslöja att hon har haft mobilkostnader på 311 000 kronor under perioden mellan mars 2012 och augusti 2013. Senare på dagen meddelade Arbetsförmedlingens styrelse att den saknar förtroende för Angeles Bermudez-Svankvist.

– Arbetsförmedlingens styrelse har inte längre förtroende för ledningen, bland annat Angeles Bermudez-Svankvist. Men det har inget med avslöjandet om de höga mobilräkningarna att göra, sa styrelseledamoten Joachim Berner till TV4-nyheterna.

Lars-Erik Bäckström, ordförande för fackförbundet ST på Arbetsförmedlingen, tror att det är svårt för henne att sitta kvar på sin post.

– Jag skulle ha oerhört svårt att stanna om det handlat om mig, jag skulle packa direkt och gå, sa han till Aftonbladet i går.

Vägrar kommentera

Nu ligger frågan om Angeles Bermudez-Svankvist hos regeringen och den ansvariga ministern Hillevi Engström. I fredags ville hon inte kommentera styrelsens beslut utan hänvisade genom sin pressekreterare till pågående budgetförhandlingar. Och även i dag lägger hon locket på.

– Hon är upptagen i budgetförhandlingar. Om det sker någon förändring där så låter vi er veta det, säger Niklas Gillström, pressekreterare hos arbetsmarknadsminister Hillevi Engström.

Men hon är ju ansvarig minister. Varför kommenterar hon inte händelseutvecklingen?

– Som sagt, hon är upptagen i budgetförhandlingar.

ANNONS EXTERN LÄNK

Just nu 150 kr rabatt på köp över 1000 kr med värdekod! Hårvård, hudvård och skönhetsprodukter – se utbudet här på Lyko

Lyko

Publisert: