De misstänks för mordet på Mille Markovic

1 av 16 | Foto: Per-Olof Sännås
En av de tre män som häktats misstänkt för inblandning i mordet på Mille Markovic.
NYHETER

• 54-åringen. Hemmahörande i Stockholm. Vän till Mille Markovics tidigare affärspartner och sedermera fiende, Michael Badelt.

Förekommer under 25 avsnitt i belastningsregistret. Dömdes senast 2010 för grovt narkotikabrott och vapenbrott till fängelse i fyra år och sex månader.

Hade då förvarat 1,4 kilo amfetamin, en skarpladdad pistol med tillhörande ammunition i sin flickväns bostad.

Häktad på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord.

• 27-åringen. Hemmahörande i Borås.

Förekommer under nio avsnitt i belastningsregistret. Dömdes senast för grovt rån och narkotikabrott till fyra år och sex månader. Hade då varit med och trängt sig in hos ett äldre par mitt i natten, misshandlat och bestulit dem på pengar och smycken. Frigavs villkorligt från Kumla i maj 2013. I början av april i år dömdes han för förseelse mot trafikförordningen. Han åkte då som medpassagerare på motorcykel utan hjälm. Straffet blev penningböter på 1500 kronor.

I januari i år åtalades han för brott mot knivlagen, rattfylleri och narkotikabrott. Har relation till ett kriminellt nätverk.

Häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

• 26-åringen. Hemmahörande i Göteborg. Förekommer under sex avsnitt i belastningsregistret. Dömdes bland annat 2008 för grov misshandel och människorov till sex års fängelse. Hade då varit med och misshandlat en företagare i Göteborg mycket svårt, som bland annat fick ett flertal tänder utslagna, och lämnade honom att dö i ett skogsområde i bagageutrymmet på sin bi. Bilen hittades av polisen och företagaren, som snart skulle gå i pension, överlevde genom tillfälliga omständigheter.

Frigavs villkorligt i juni 2011. Han har efter det åkt fast för ringa narkotikabrott och olovlig körning. Straffet blev då åtta månaders fängelse i Göteborgs tingsrätt. Samtidigt fick han påbackning med ett år av den tidigare medgivna villkorliga friheten.

Kom ut igen, från Kumla, i mitten av april 2013. Stod nu åtalad för ytterligare nya brott som bland annat gällde brukande av falsk urkund.

Häktad på sannolika skäl för mord.