Se geniala lösningen för plastfolieproblem

Av: Victor Stenquist

Publicerad:

Här är artikeln som kommer att förändra ditt liv, typ.

Åtminstone kanske den kan underlätta din vardag.

För här avslöjas hur du handskats fel med plast- och aluminiumfolie – och den geniala lösningen.

Frosseriets högtid knackar allt mer våldsamt för dörren.

Många kommer ha ett ohälsosamt överflöd av mat kvar på julbordet efter helgernas festligheter – och då kommer folie väl till pass.

Och glöm bollar av ihopknöglat plastfolie, eller sneda revor av aluminiumfolie. Youtube-profilen och den allmänt nyfikne problemlösaren CrazyRussianHacker har presenterat lösningen.

Magiska flärpar

I ändan av behållare för plast- och aluminumfolie finns flärparna som ingen (åtminstone inte på Aftonbladets redaktion) upptäckt. Ett lätt tryck in i vardera ände och rullarna hålls på plats.

Voila!

Resultatet: En bekväm och smidig utrullning av foliet som bidrar till lättare avrivningsförmåga och fina, jämna ark.

– Haha, det låter alldeles fantastiskt och det där kände jag inte till, säger tv-kocken Tina Nordström. Det är ju väldigt irriterande när rullen flyger ur.

Kanske är rebellisk

Hon får medhåll av Mästerkockvinnaren Sigrid Bárány:

– Det är ett fantastiskt härligt Youtube-klipp. Man ser att han vill att andra ska få känna på det härliga sättet som han gjorde när han upptäckte det.

Hon har själv inte bestämt sig för om hon ska följa rådet och använda de revolutionerande flärparna. Möjligtvis sätter ett ”rebelliskt drag” in och på pin kiv struntar hon i flärparna, anar Sigrid. Men att nyheten måste ut till allmänheten är självklart.

– Om bara en enda människa som är nära att koka över på julaftonskvällen när man ska ställa in julbordet i kylen, frustrerad av jobbiga familjerelationer och packade släktingar, just på grund av den här plastfolielösningen kan känna en välvillighet i tillvaron har erat jobb lyckats, säger hon.

Det är bara att hålla med och önska läsarna en God och lättförpackad Jul.

Publicerad: