Var har hon tagit vägen?

avKarin Abrahamsson, Robert Triches

NYHETER

20-åriga Nathalie Johansen försvann hemifrån för fyra dagar sen – nu är hon borta

Foto: Foto: THOMAS JOHANSSON
Nathalies mamma Lillemor är alldeles utom sig av oro. ”Vi lever i ovisshet. Vi är alla totalt uppgivna”, säger hon.

Har någon sett Nathalie Johansen?

20-åringen är försvunnen sedan i torsdags.

– Det är så sinnessjukt jättejobbigt. Det är inte likt henne, säger mamman Lillemor Johansen.

Foto: Foto: PRIVAT
spårlöst borta Nathalie Johansen stack ut genom dörren utan varken jacka eller mobil i torsdags förra veckan. Sen dess har hon inte synts till.

Nathalie Johansen hade precis fyllt 20 år, flyttat ihop med sin pojkvän i en fin tvåa i centrala Alingsås och trivdes med livet.

Hon drömde om att utbilda sig till undersköterska.

Nu är Nathalie spårlöst försvunnen.

– Vi lever i ovisshet. Vi är alla totalt uppgivna. Det finns inga spår efter henne alls, säger mamma Lillemor. Hon har gråtit mycket de senaste dagarna och känner sig trött, orolig och sliten.

Tog inte mobilen

I torsdags kväll vid 20-tiden tog hon sina nycklar och de 1 500 kronorna som hon fått i födelsedagspresent och rusade ut genom dörren. Utan jacka och mobiltelefon. Sedan dess har ingen hört av henne.

– Det som är otäckt är att det är så olikt henne. Vi brukar höras varje dag och har en väldigt tät relation. Vi tycker mycket om varandra, säger Lillemor Johansen.

Nathalie beskrivs som en lugn och sansad tjej med mycket skinn på näsan. Enligt mamman är hon skötsam, trevlig och vuxen i sitt sätt att vara.

Bästa kompisen Lisa Wiberg, 19, träffade Nathalie samma dag som hon försvann.

– Man tänker nästan att det värsta har hänt. Men jag vet inte alls längre. Vi umgås väldigt ofta och hon brukar berätta för mig om hon mår dåligt, säger Lisa Wiberg.

Har nära kontakt

Tillsammans brukar de dricka kaffe och prata, ta en tur med bilen eller promenera.

– Vi kan prata om allt i princip. Vi lägger orden i munnen på varandra och tycker samma om allt. Jag är skitorolig just nu – hon är inte en sån som försvinner.

I lördags klockan 14 skulle Nathalie ha börjat jobba sitt skift på ett äldreboende. Men hon dök aldrig upp. Polisen har sökt efter den unga kvinnan i två dagar. Men de har inga teorier om vad som hänt 20-åriga Nathalie.

”Inte ett livstecken”

– Ju mer vi jobbar desto fler frågetecken dyker upp. Det finns inte ett livstecken efter henne överhuvudtaget, säger Morten Gunneng, inre befäl på polisen i Alingsås.

Polisen har pratat med grannar, knackat dörr i grannskapet i centrala Alingsås och förhört anhöriga flera gånger.

– Vi har gått djupare i bekantskapskretsen och kollat av alla vårdinrättningar. Men vi har inte ett spår, säger Gunneng.

Sista gången Lillemor Johansen såg sin dotter var i torsdags eftermiddag. Då kom Nathalie med blommor för att tacka för hjälpen med födelsedagsfesten, och för att berätta vilken bra mamma Lillemor är.

Startar utredning

– Jag vet inte vad som har hänt henne. Allt är möjligt för mig. Just nu försöker jag bara hålla mig över ytan så att jag inte ska rasa samman, säger Lillemor Johansen.

Nu ska polisen starta en utredning för att undersöka om ett brott ligger bakom Nathalies försvinnande.

Så såg hon ut när hon försvann

20 år, 165 cm lång, 60-65 kg. Nathalie har äkta mörkblont rakt hår ner till midjan.

Hon är sannolikt klädd i blå jeans och en brun eller svart kofta. Eventuellt så saknar hon skor.

Upplysningar kan lämnas till polisen i Alingsås på telefonnummer 114 14.