Var är Hitler?

Det man trodde var Hitlers kranium tillhör en kvinna

Man trodde att kraniet var Adolf Hitlers.

Men dna-tester visar att skallen egentligen tillhör en kvinna.

Frågan är nu: Var är Hitler?

INTE DET HÄR HELLER  Jag? Hitler? Nej nej. Jag är för gammal för det.Detta kranium är nämligen cirka 160 000 år och har hittats i Egypten.
INTE DET HÄR HELLER  Jag? Hitler? Nej nej. Jag är för gammal för det.Detta kranium är nämligen cirka 160 000 år och har hittats i Egypten.

Hur nazistdiktatorn Adolf Hitler egentligen dog är en omtvistad fråga.

Men den vanligaste teorin, som i det närmaste behandlats som en sanning i historieböcker, är att han svalde en cyanidkapsel och sedan sköt sig själv i huvudet samtidigt som ryssarna bombade Berlin.

Förkolnade kvarlevor

Ett av de främsta bevisen för att det gick till just så var ett kranium som ryska soldater hittade 1946 bland förkolnade kvarlevor utanför Adolf Hitlers bunker i Berlin.

Kraniet hade ett kulhål och ryssarna ansåg att fyndet bevisade teorin att Hitler skjutit sig själv till döds då han och nyblivna hustrun Eva Braun gemensamt begick självmord den 30 april 1945.

Hitlers kropp kremerades senare av KGB och askan spreds i en flod. Man behöll dock käkbenet och benfragment från skallen.

När benexperten och amerikanske forskaren Nick Bellantoni nyligen fick tillgång till skallen och undersökte det som man trott var delar av Hitler visade det sig att det inte stämmer alls, rapporterar Guardian.

Tillhör en kvinna

Dna-tester visar att kraniet istället tillhörde en kvinna i 40-årsåldern, inte en 56-årig man som Hitler var vid sin död. Inte heller tror Bellantoni att skallen är Eva Brauns som var 33 år gammal när hon dog. Hon ska ha dött genom att svälja en kapsel med cyanid, inte genom ett skott i huvudet.

– Skallen kan tillhöra vem som helst. Många människor dödades i området kring bunkern, säger Nick Bellantoni till Guardian.

Dränktes i bensin

Ögonvittnen har sagt att de sett hur Hitler och Braun tog sina liv i bunkern i Berlin. Deras kroppar sveptes sedan in i filtar, lades i en bombkrater, dränktes in i bensin och sattes i brand.

Men många historiker har länge tvivlat på att Adolf Hitler dog i Berlin. Och nu får deras teori nytt bränsle.

– Det finns inga som helst bevis att Hitler dog i bunkern. De högt uppsatta nazisterna hade redan 1943 börjat planera att starta upp ett Fjärde Rike i Sydamerika och hade ingen anledning att dö i Tyskland, säger historikern Gerrard Williams till Sky News.

Publisert: