Rektor använde skolans pengar – för att gå på spa

Av: Linda Hjertén

Publicerad:
Uppdaterad:

Använde mer än 60.000 kronor av kommunala Solbergaskolans budget

Den kommunala skolan hade allvarliga brister och ont om pengar.

Då tog rektorn 60 000 kronor ur budgeten – och åkte på exklusivt spa.

Dagens Nyheter rapporterar i dag om en rektor på en kommunal skola i Stockholm som, för skolans pengar, köpt sig ett dyrt medlemskap på Yasuragi Hasseludden – en lyxig anläggning i Nacka med japanska bad, boende och spa-behandlingar.

Rektorn har under tre terminer besökt anläggningen en gång i månaden som medlem i Yasuragi academys nätverk, som framför allt riktar sig till företagsledare och direktörer. Nätverket beskrivs som "en oas där stressade vd:ar kan komma ned i varv tillsammans och känna att det är okej att bara ta det lite lugnt."

Slutnotan: 63 790 kronor

Under mötena äter företagsledarna och direktörerna frukost, badar i de japanska baden och avnjuter en lunch.

DN har tagit del av skolans fakturor. Det visar sig att slutnotan för rektorns besök på spa:t hamnade på 63.790 kronor, inklusive moms, något som skolan fått betala.

– Det är för jävligt. Det känns väldigt provocerande att hon gjort det här samtidigt som det saknats resurser för våra elever, säger en av lärarna på skolan till DN.se.

Både rektorn och skolan har fått hård kritik den senaste tiden. Lärare och föräldrar har slagit larm till ansvariga tjänstemän och politiker inom Stockholms stad. Många anställda har lämnat skolan kvinnan tillträdde som rektor för fyra år sedan, skriver DN.

Publicerad: