Elvaåring svårt biten av rottweiler

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-11-02

Sövdes ner och opererades på handkirurgen

Vid 12.30-tiden i dag blev en pojke hundbiten på Silvåkragatan i Helsingborg.

Enligt vittnesuppgifter blev pojken svårt biten i armarna, skriver Helsingborgs Dagblad.

En elvaårig pojke var ute och rastade familjens rottweiler i närheten av en förskola, vid lunchtid i dag. Hans jämnåriga kompis kom med en boll för att leka.

Men plötsligt övergick leken till blodigt allvar – hunden gick till attack.

Försökte få bort hunden

En kvinna hörde hur någon skrek på hjälp utanför hennes hus. När hon tittade ut genom fönstret såg hon hur rottweilern bitit tag i den ene pojkens armar. Den andre pojken slet förtvivlat i hunden för att få honom att släppa greppet.

– Jag sprang ut och det kom även en annan kvinna samtidigt. Vi försökte få hunden att släppa pojken men den fortsatte hela tiden att hugga. Pojken hade djupa sår på armarna och det var mycket blod, säger kvinnan till Helsingborgs Dagblad.

– Det måste ha hänt något på vägen som fått det att slå slint i huvudet på hunden. Den var helt fokuserad på att ge sig på den lille pojken, säger kvinnan till Helsingborgs Dagblad.

Hund avlivas

Vittnen på plats lyckades stoppa en polispatrull som passerade platsen. Polisen körde sedan den skadade pojken till Helsingborgs lasarett.

– Pojken fördes sedan till Universitetssjukhuset Mas i Malmö där han sövdes ner och opererades på handkirurgen, säger Cindy Schönström-Larsson vid Skånepolisen.

Enligt uppgifter till Helsingborgs Dagblad skulle rottweilern avlivas i eftermiddag.

– Men vi har inte fått de uppgifterna bekräftade, det senaste vi hörde var att hunden var i förvar hos sina ägare, säger Schönström-Larsson.

Tipsa |
Aftonbladet