Jacksons mamma får vårdnaden

NYHETER

Michael Jacksons mamma, Catherine Jackson får vårdnaden om popstjärnans tre barn.

Det har Katherine Jackson och Jacksons exfru Debbie Rowe kommit överens om efter flera veckors förhandlingar.

Foto: Foto: Scanpix
Katherine Jackson med barnen Paris och Prince Michael under minnesceremonin för Michael Jackson i Staples Center i Los Angeles.

Michael Jacksons exfru, Debbie Rowe, är mamma till de två äldsta barnen, Prince Michael, 11, och Paris Michael, 10. Hon ska enligt överenskommelsen få "betydande besöksrättigheter", enligt uppgifter till ABC News.

Katherine Jackson får dock ensam vårdnad om Prince, Paris och minstingen Prince Michael II, 7, även kallad "Blanket".

Oproblematiska samtal

Kvinnorna har kommit överens privat, utan att blanda in rättsväsendet.

– Samtalen har varit varma och inriktade på samarbete, snarare än hårda förhandlingar, säger en källa med insyn till ABC News.

– Båda parter ville komma fram till den lösningen som var bäst för barnen.

Rowe och Jackson har också beslutat att dela på kostanden för barnpsykologer åt barnen.

Tidigare har det spekulerats i att Michaels syster Rebbie, 58, skulle ta hand om barnen om Katherine fick vårdnaden. Men enligt de nya uppgifterna nämns inga syskon.

Inga pengar till Debbie

Rykten har också gjort gällande att Debbie Rowe skulle vilja ha pengar i utbyte mot att hon frånsade sig vårdnaden – men någon sådan överenskommelse förekommer inte.

– Inga pengar förekom i diskussionerna eller beslöts om, utöver det försörjningsstöd som Debbie Rowe och Michael Jackson en gång kom överens om när Michael levde, säger källan.

Källan slår också fast att Debbie Rowe är den biologiska mamman till de två äldsta barnen – tidigare har uppgifter förekommit att hon endast var surrogatmamma.

Blanket föddes av en okänd surrogamamma efter att Rowe och Jackson skilt sig.

Debbie Rowe och Katherine Jackson ska nu ta avtalet till överdomstolen i Los Angeles på måndag, där överenskommelsen väntas godkännas.

De tre barnen får nu alltså växa upp i farmors familjehem i Encino, Kalifornien. Det är även här de har befunnit sig sedan Michael Jackson avled den 25 juni.