Hårda vindar stoppar färjor i väst

NYHETER

Ovädret väntas fortsätta i morgon

SMHI utfärdar varning för mycket hårda vindar, eller till och med storm, längs västkusten.

Color Line har tvingats ställa in flera turer i färjetrafiken mellan Sandefjord och Strömstad.

Och det hårda vädret väntas fortsätta under natten och morgondagen.

Det är riktigt blåsigt längs västkusten. Under torsdagseftermiddagen låg medelvindarna vid SMHIs mätstationer på 15 m/s.

– Men det är inne vid kusten och endast medeltal. Det är säkert redan storm i byvinden ute på vattnet, säger Linnea Rehn, meteorolog på SMHI, till TT.

Color Line, som bland annat kör färjetrafik mellan Strömstad och norska Sandefjord, har tvingats ställa in flera turer. Dels från Sandefjord klockan 20.00, dels från Strömstad 23.00 på torsdagskvällen. Det uppger bolagets kundtjänst, till TT.

– Det här är som en typisk höststorm, trots att det är sommar. Det som är karaktäristiskt då är att det är stora temperaturskillnader med stormcenter som är väldigt kraftiga, men kortvariga. Så vi ställer in i kväll men räknar med att det är övergående och att vi kan köra i morgon igen. Det är kaptenen som avgör och vi håller oss givetvis uppdaterade, säger Helge Otto Mathisen, presschef på Color Line, till TT.

Stena Line däremot kör sin Danmarkstrafik efter tidtabell.

– Vi har inga inställda turer nu. Får vi problem brukar det vara med snabbfärjan. De andra går till 99,9 procent, säger Joakim Kenndal, informationschef på Stena Line, till TT.

TT