Fördes akut till sjukhus

NYHETER

Vänner hittade Anita Ekberg medvetslös

Foto: Foto: ANDREAS BARDELL
Världsstjärna Personal på San Giovanni-sjukhuset i Rom bekräftar att Anita Ekberg vårdas på sjukhuset. Den 77-åriga skådespelerskan hittades medvetslös i sitt hem och fördes akut till sjukhuset.

Megastjärnan Anita Ekberg, 77, har förts akut till sjukhus.

Skådespelerskan hittades medvetslös av vänner i sitt hem utanför Rom.

– Hon ligger för observation men det är inte allvarligt, säger hennes vän Lars Hector.

Enligt uppgifter till italienska tidningar var stjärnan medvetslös när hon med hjälp av vänner fördes från villan i Genzano utanför Rom i förrgår.

Sent i går kväll låg hon fortfarande kvar på San Giovanni-sjukhuset i Rom.

Ramlade hemma

Till AFP bekräftar personalen på sjukhusets neurokirurgiska avdelning att Ekberg vårdas på avdelningen men ville inte lämna vidare uppgifter om hennes tillstånd.

Enligt Anita Ekbergs vän Lars Hector är hon inte svårt skadad.

– Hon har fallit i hemmet och läkarna ville att hon skulle in för observation, säger han.

Ekberg flyttade till Rom redan på 50-talet och har i många år bott i en villa tillsammans med sina hundar.

Trivs med livet

När Aftonbladet träffade Ekberg i samband med hennes 75-årsdag 2006 berättade stjärnan att hon trivs ensam på landet, men att hon ångrar att hon aldrig skaffade barn.

– Men jag är inte alls olycklig. Jag vaknar upp glad oavsett om solen skiner eller om det regnar. Jag tycker om ensamheten och skulle klara mig utmärkt på en öde ö. Jag behöver bara böcker, ett fyllt kylskåp, mina hundar och mitt vin.

Anita Ekberg växte upp i Malmö och utsågs 1951 till fröken Sverige. Samma år åkte hon till USA för att tävla i om Miss universum-titeln. Trots att hon inte vann tävlingen fick hon snart modellkontrakt och jobb i Hollywood.

Det stora genombrottet kom med Fedrico Fellinis film ”Det ljuva livet”. Scenen med den kurviga svenskan, badandes i Fontana di trevi är en av filmhistoriens kändaste.