Ny australiensisk ”Fritzl”

avCarina Bergfeldt

Våldtog sin dotter i 30 år

En australiensisk man har åtalats för att ha våldtagit sin dotter – regelbundet under 30 års tid.

Kvinnan födde under perioden fyra barn.

– Vi bodde i ett stort hus, så jag märkte ingenting, säger kvinnans mamma till The Herald Sun.

Det har skrämmande likheter med österrikiska Josef Fritzl-fallet.

En man i Melbourne i Australien har under tre decennier våldtagit sin dotter och avlat flera barn med henne, medan hans hustru – och dottern mamma – säger sig vara helt ovetande om vad som pågått.

Började vid 11 års ålder

Enligt dottern så började våldtäkterna på 70-talet, när hon var elva år gammal. De ska sedan ha fortsatt fram till 2007. Under den tiden har kvinnan fött fyra barn – som alla hade olika handikapp. En av dem, en flicka, avled som en följd av sina skador.

– När jag frågade vem som var far till barnet svarade hon bara vagt. Hon brukade säga något om att gå på nattklubbar och träffa någon snubbe, men sedan så slöt hon sig igen, säger kvinnans mamma till tidningen The Herald Sun.

Mamman säger att hon trots detta aldrig misstänkte sin man för att förgripa sig på dottern.

– Vi bodde i ett stort hus, så jag märkte ingenting. En dag stack hon bara och jag har inte sett henne på flera år. Det första jag fick veta om det här var när de kom och grep min make.

Tre barn dog

Enligt Herald Sun har familjen varit känd av myndigheterna i 30 år. Tre av makarnas barn har dött. Två i barnsäng, och en drunknade. De överlevande barnen ska alla ha tillbringat perioder på fosterhem. Och när Herald Sun pratar med grannarna visar det sig att en av dem har haft misstankar mot mannen i flera år – men hävdar att man inte velat "lägga sig i".

– Jag har inte talat med någon annan, för det här är inte någon annans angelägenhet. Det här har bara skapat en massa problem, och det blir bara mer problem om det kommer i tidningen, säger grannen till Herald Sun.

Trots att DNA-test har bevisat att mannen är far till de fyra barnen som hans dotter fött så förnekar han våldtäkt. Mannen åtalas i november för bland annat incest, våldtäkt och sexuella övergrepp på barn.