Norsk man misstänkt mördad i Sverige

avLinda Hjertén

Hittades död i ett skogsområde i Nössemark

Den 49-årige norske mannen försvann från sitt hem den 13 oktober.

Nu har han hittats död i ett skogsområde i Sverige.

– Han hade skador på kroppen som gör att vi inte kan utesluta att ett brott begåtts, säger Thord Haraldsson vid länskriminalpolisen.

Norska tidningar har skrivit om den 49-årige mannens försvinnande.

Den 13 oktober åkte han med sin röda bil från hemmet i Halden och sågs inte till igen. Han efterlystes av polis och hans bild kablades ut i norsk media.

Trots det hittades han inte.

Blod på platsen

I förrgår fann en flicka som var ute på en ridtur en död kropp i skogen i Nössemark i Dalsland i närheten av norska gränsen. Kroppen låg i snårig terräng och polisen misstänkte snart att ett brott begåtts.

– Det fanns en hel del blod på platsen som kan tyda på att det varit en strid där, och han hade skador på sin kropp som gjorde att vi misstänkte att ett brott kan ha begåtts. Kroppen ska nu obduceras och svaret på obduktionen är avgörande för hur vi ska gå vidare, säger Thord Haraldsson vid länskriminalpolisen.

Identifierad

Polisen gissade snart att den döde mannen kunde vara den försvunne norrmannen. I närheten av fyndplatsen hittades även hans bil.

– Hans familj har identifierat kroppen och konstaterat att det är han, säger Haraldsson.

Enligt polisen finns det omständigheter som kan ha fört den döde norrmannen till just Nössemark, men man vill inte säga vad de skälen är.