Svensk modell dömd till fem års fängelse

Foto: NATIONAL PICTURES/NICK EDWARDS
Patrick Ribbsäter, här fotograferad 2010, hade en gång tidigare åtalats i ett misshandelsfall – men friats. Nu är han dömd, efter att ha slagit sin flickvän så att hon fick en svår blödning i ögat.

avSofia Roström Andersson

NYHETER

Den svenske supermodellen attackerade sin flickvän efter en sexfest.

Nu får Patrick Ribbsäter, 32, fem års fängelse för att ha misshandlat henne.

– Han visade sadistisk njutning, sa domaren Richard Hone under rättegången.

Patrick Ribbsäter vek ut sig i en kampanj mot att ha djur på zoo.

Paret gick på en fest för swingers och partnerbyte i London i oktober förra året. Men när Patrick Ribbsäter, som bor i södra London, hittade sin flickvän Wachirapom Sara-Pod, 35, på en toalett med en annan man blev han rasande.

Föreslog sex

I bilen på väg från festen attackerade han sin flickvän under två timmar. 

– Han frågade mig: "Hade du sex med honom?" och när jag sa nej slog han mig, vittnade Wachirapom Sara-Pod i rätten, enligt Daily Mail.

– Han grabbade tag i mitt hår och slog mitt huvud i instrumentbrädan. Han fortsatte slå mig så många gånger.

Åklagaren Camilla de Silva sa under rättegången att Patrick Ribbsäter vid ett tillfälle under misshandeln föreslog att paret skulle ha sex och att flickvännen gick med på det eftersom hon trodde att det skulle lugna honom.

Tog stryptag

– Men efteråt började han attackera henne igen, sa Camilla de Silva och berättade att Ribbsäter också tagit stryptag på sin flickvän, tryckt in hennes huvud i sätet och släppt bara för att han trodde att hon förlorade medvetandet, skriver The Huffington Post.

När han satte sig i framsätet igen kunde flickvännen till sist fly. Hon fick en svår blödning i ögat och omfattande blåmärken och svullnader i ansiktet efter misshandeln.

Patrick Ribbsäter erkände att han örfilat sin flickvän, men menade i rätten att det var på grund av att hon tagit kokain.

– Det var en sexfest. Alla hade sex, sa han i rätten och hävdade att han flera gånger gått på liknande fester med sin flickvän och inte varit avundsjuk när hon hade sex med andra män.

Får fem års fängelse

Men domaren trodde honom inte – och fann honom skyldig till brottet.

I dag meddelades straffet.

Patrick Ribbsäter får fem års fängelse.

Enligt domaren Richard Hone visade svensken "sadistisk njutning" under de två timmar han misshandlade sin flickvän i bilen, skriver The Huffington Post.

Patrick Ribbsäter har arbetat för modehus som Calvin Klein och Armani, men också profilerat sig i djurrättsfrågor.

Han har tidigare dömts för att han angripit en tidigare flickvän i Sverige, skriver The Huffington Post.