Torterades till döds och styckades

Publicerad:

NYHETER

Men amstaffvalparnas plågare kan gå fria – nu ber polisen allmänheten om hjälp i ”Efterlyst”

De två amstaffvalparna ­torterades till döds – för att ägarna skulle få ut försäkringspengar.

Nu går polisen ut i TV3:s ”Efterlyst” för att hitta vittnen.

– Det är väldigt grova fall av djurplågeri, säger Sofie Franzén vid polisen i Stockholm.

Två amstaffvalpar hittades torterade till döds i mitten av maj i år. Den ena valpen ­hade utsatts för en lång och ut­dragen misshandel, troligtvis tre eller fyra veckor. Den andra misstänks ha styckats i bostaden.

”Måste ha luktat”

– Kroppen ska ha förvarats i bostaden under en längre tid, kanske en vecka eller mer, så den måste ha luktat illa, säger Sofie Franzén.

Nu söker polisen vittnesuppgifter från området kring Munkhättevägen i Tumba, där kroppsdelar från den ena valpen ska ha hittats. Polisen ­söker också vittnen vid Skärholmsvägen i höjd med Sätra IP, där en svart Opel eller BMW som är intressant i ­utredningen ska ha setts mellan den 17 och 18 maj.

– Vi är helt beroende av vittnes­uppgifter för att kunna styrka upp det här, i det ena fallet har vi för få kroppsdelar för att kunna konstatera, säger ­Sofie Franzén.

Gjorde det för pengar

Ett par i 30-årsåldern sitter i dag häktade för bland annat bedrägeri. Ett bedrägeri där de bara har fått ut försäkringspengar för ena valpen.

– Det är svårt för oss att förstå vad de har fått för vinning av det här. Det är två väldigt grova fall av djurplågeri, säger Sofie Franzén.

Publicerad: