Nyheter

Åkersberga i uppror efter innebandyfallet

NYHETER

Innebandyledare hotas och idrottsföreningen kallas upp till kommunalrådet.

Åkersberga utanför Stockholm är i uppror efter anklagelser om den 10-åriga pojken som lämnats utomhus.

Den bloggare som först förmedlade nyheten uppger nu att det rör sig om två olika pojkar – varav en fortfarande inte är identifierad.

För polisen är händelsen i Åkersberga ännu en gåta.

Sedan historien med den övergivna innebandypojken rullats upp, har Österåker kommun satts i gungning. Enligt Conny Eriksson, ledare för Sirius innebandys A-lag, hade pojken orange matchmundering och han ska ha använt pojkens mobil för att ringa pappan som ska ha sagt att sonen spelat så dåligt att han kunde gå hem. Pappan från Österåker kommun ska ha ringt Conny Eriksson i går för att tacka för att han tagit hand om hans son.

– Det här måste vända. Det är sanningen som ska jagas, säger Magnus Malmgren, ordförande i Åkersberga innebandyförening.

Ledare hotade

Magnus Malmgren har precis varit i möte med ett av Österåkers kommunalråd.

– Vi har haft möte på grund av påståenden som florerar just nu. Våra ledare känner sig hotade och kränkta och vi har lagt ner hundra timmar på att reda ut det här, säger Magnus Malmgren.

– Det vi vet är att en av våra killar blev sur och gick ifrån slutet av en match vid Fyrishov. Han gick och ställde sig utomhus och väntade på sin pappa, då Conny Eriksson gick fram till honom och sa att han borde gå in och vänta. Senare kom hans tränare och hämtade honom där inne. Pojkens pappa ringde och tackade Conny för att han bett pojken gå in och vänta, säger han och fortsätter:

– Vår kille är ljushårig och äger ingen mobiltelefon. Conny Eriksson måste ha blandat ihop två olika historier. Det här mediedrevet måste vända. Det är sanningen som ska jagas. Han måste reda ut detaljerna kring det här.

Bloggare ändrat inlägg

Det hela startade med ett blogginlägg av Peter Bohlin, som är kompis med Conny Eriksson. Där återberättade han Conny Erikssons berättelse om pojken som lämnats utanför innebandycupen vid Fyrishov i Uppsala i lördags kväll, i bara matchmundering. Pojkens pappa hade åkt ifrån honom eftersom han ansett sonen prestera dåligt.

Blogginlägget, där pappan och pojken angavs tillhöra Åkersberga innebandyförening, blev grunden till en artikel i Upsala Nya Tidning, som fick stor uppmärksamhet i övrig media. Klubbtillhörigheten har nu tagits bort av bloggägaren:

– Jag har tagit bort det. Det är olyckligt om ledare blivit hotade, det var aldrig syftet. Det här är ju en förälder som betett sig illa, säger Peter Bohlin till Aftonbladet.

Kontakt från förälder

Peter Bohlin har nu uppdaterat sin blogg efter att ha pratat med Conny Eriksson igen. Enligt blogginlägget rör det sig om två olika pojkar, en som blev sur efter en match (den händelse som återges ovan) och en som övergavs av sin pappa. Själv är han övertygad om att historien om den övergivne pojken är sann.

– Den är ytterst trovärdig, säger han.

En pappa till en pojke som var med på turneringen har hört av sig till polisen under kvällen.

Polisen vet dock inte vem mannen är förälder till, och tipset är det enda som nått polisen om den försvunne pojken.

– Han ska kontaktas under morgondagen och förhöras, säger Christer Nordström, presstalesman på polisen i Uppsala.

Aftonbladet har misslyckats med att nå Conny Eriksson för ytterligare kommentarer.

ANNONS

Sänk elkostnaden! Jämför elavtal och hitta ett bra avtal för dig – helt gratis!

Extern länk från Compricer

Jämför och byt nu!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter