Tierp

Vargen i Tierp skjuten

Av: 

Josefin Silverberg

NYHETER

Den varg som rört sig i ett radhusområde i Tierp under tisdagen har skjutits av polisens jaktman.

Nu kommer vargkroppen att omhändertas av länsstyrelsen.

Efter att ha gått till attack mot ett rådjur på Tobias Ågren och Rebecca Holmstedts gård satt vargen kvar på villatomten innan den till slut mötte sitt öde.

Klockan 13.50 på tisdagen bekräftade polisen att deras jaktman avlivat vargen. Polisens patrull hade då redan avlivat det skadade rådjuret som vargen attackerat men vargen hade inte reagerat utan stilla suttit bredvid sitt byte.

Vargen konstaterades vara skadad i ett bakben och kroppen kommer nu att omhändertas av länsstyrelsen. Avlivandet skedde med stöd av den nionde paragrafen i jaktlagen, som handlar om människors säkerhet, skriver polisen på sin hemsida.

– Vi kan inte utesluta att det är farligt för människor, sa Daniel Wikdahl, polisens presstalesperson, tidigare under dagen.

Under dagen har polisen gått ut med varningar att inte rasta hundar i området och även om att hålla barn borta från Ostronvägen i Tierp.

Djurexperten Jonas Wahlström tycker att Tierpsvargen är ovanligt framfusig och orädd som gick in på en villatomt men menar ändå att risken att den skulle skadat en människa var liten.

ANNONS

Hur mycket betalar du i el? Jämför priser och hitta ett elavtal som passar dig.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert:

LÄS VIDARE

Skansen-Jonas om vargen i Tierp: ”Väldigt ovanligt”

ÄMNEN I ARTIKELN

Tierp

Vargar

AB Voice

Uppsala län

Östhammar

Heby

Söderfors