Vårby

Daniel, 63, dog av handgranat i Vårby gård – polisen vädjar om hjälp

Dottern Natalia: Jag saknar pappa varje dag

Av: 

Jenny Rydberg

NYHETER

I januari förra året dog 63-årige Daniel Cuevas Zuniga när han plockade upp en handgranat som låg på marken på torget i Vårby gård.

I kvällens avsnitt av TV3:s ”Efterlyst” vädjar polisen om tips.

– Jag är helt övertygad om att det finns både en och två och tre som vet varför den här handgranaten hamnade på Vårby torg, säger kriminalinspektören Lars Bröms i Efterlyst.

Den 7 januari 2018 cyklade Daniel Cuevas Zuniga och hans fru på torget i Vårby gård i Huddinge efter att ha handlat. När Daniel Cuevas Zuniga såg en handgranat som låg på marken stannade han till och plockade upp den.

Då detonerade handgranaten och närmare 3 000 stålkulor trängde in i Daniel Cuevas Zunigas kropp. Han dog senare av sina skador.

Kvällen innan hade polisen larmats om en skjutning mot en restaurang i Vårby gård, men det är oklart om det var då handgranaten placerades på torget.

”Så jävla svagt att inte kliva fram”

En månad senare anhölls två män, misstänkta för att ha kastat handgranaten i Vårby, men de släpptes senare. Polisen hade svårt att hitta personer som ville prata med dem om händelsen och i höstas lades utredningen ner.

Men polisen är övertygad om att det finns personer därute som vet mer än de berättar.

– Det är så jävla svagt att inte kliva fram nu. Det är en helt oskyldig människa som har fått sätta livet till på grund av att någon dum jävel har kastat en handgranat, säger kriminalinspektören Lars Bröms i Efterlyst.

I kvällens avsnitt av TV3:s Efterlyst vädjar polisen om hjälp.

– Jag är helt övertygad om att det finns både en och två och tre som vet varför den här handgranaten hamnade på Vårby torg, säger kriminalinspektören Lars Bröms.

”Jag saknar pappa varje dag”

I kvällens program pratar Efterlyst med Daniel Cuevas Zunigas dotter Natalia.

– Jag saknar pappa varje dag. Han var en väldigt känslosam person som brydde sig väldigt mycket om alla runtomkring sig. Jag minns också att han skrattade väldigt mycket, det är det här stora bullriga skrattet som jag kommer att minnas av honom. Det är det första jag tänker på, säger dottern Natalia i Efterlyst.

– Det som gör ont att tänka och fundera på är om han led. Så för pappas skulle hoppas jag att det gick fort och att han inte fick känna av smärtan, det är den största skräcken jag har. Det som kanske är mest jobbigt är att man inte får säga det man ville säga till honom, att man inte har chansen och möjligheten att säga vad han betydde för en, det känns jobbigt.
 
Efterlyst sänds klockan 20.00 i TV3 på torsdagar.

ANNONS

Allt för din bästa vän 😺 upp till 30% på Djur hos MEDS!

Extern länk från MEDS

Beställ här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Vårby

Efterlyst (tv-program)

Brott

Huddinge

Stockholms län

AB Voice