Prinsessbebisen kommer i juni

1 av 6
NYHETER

Prinsessan Madeleine ska föda sitt andra barn i juni, avslöjar drottning Silvia enligt Svensk Damtidning.

– Nu väntar de sitt lilla andra barn som precis som bröllopet också kommer i juni, säger drottningen under ett pågående statsbesök i Finland.

Att prinsessbebisen är väntad i sommar vet vi sedan tidigare. Men nu berättar drottning Silvia att juni blir en månad med dubbel lycka för kungafamiljen.

–  Vi ser väldigt mycket fram emot det och så bröllopet i juni, säger kungaparet.

Drottningen, som väntar på att bli mormor för tredje gången, kläckte nyheten inför svensk och finländsk media i Helsingfors.

– Vi har gått ut med att prinsessan Madeleine väntar barn i sommar och det innebär att de väntar barn i slutet på juni, säger hovets presschef Margareta Thorgren till Aftonbladet.

Risk för krock

Drottningen syftar på bröllopet mellan prins Carl Philip och Sofia Hellqvist, som ska hållas den 13 juni. Nu är det bara för kungafamiljen att hålla tummarna för att förlossningen inte krockar med bröllopsfestligheterna.

– Det händer mycket under samma månad så det kan man aldrig veta. Men förhoppningsvis blir det inte någon krock, säger Margareta Thorgren.

– Det är en intensiv månad och framför allt en väldigt rolig start på sommaren med både bröllop och födsel. Men det kan ju också bli i juli, säger hon.

Det är mindre än fyra månader kvar nu. Hur mår prinsessan Madeleine?

– Prinsessan Madeleine mår utmärkt.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har sedan tidigare dottern Leonore, som fyllde ett år i februari.

Kungen och drottningen befinner sig just nu på ett tre dagar långt statsbesök, där de i morgon reser vidare till östra Finland.

– Det är ett otroligt bra program. Kungen och drottningen är väldigt nöjda hittills. Det har varit mycket fokus på start-up-företag och ungt ledarskap, säger Margareta Thorgren.