Skar bekant, sig själv och försvann sedan

Av: Erik Melin

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: utryckning.se

En man knivskars av en bekant i en lägenhet i Kumla, natten mot måndag.

Efter dådet har gärningsmannen försvunnit.

– Han är som bortblåst. Vi söker med hund som inte får upp något spår, det är anmärkningsvärt, säger Peter Persson, vakthavande befäl vid polisen i Örebro län.

Larmet kom in vid 02.20. Ett vittne såg från sin balkong att en skadad man lämnade ett flerfamiljshus i Kumla och la sig ner på marken. Vittnet gick in för att larma polisen, när hen kom ut på balkongen efteråt var mannen borta.

När polisen kommer till platsen konstateras att en man knivskurits i armen i en lägenhet i huset. Gärningsmannen ska enligt uppgifter till polisen ha skadat sig själv.

– Vi vet inte hur skadad han är och är väldigt angelägna om att hitta honom. Vi har bara uppgifter om att han ska ha huggit sig själv flera gånger i magen med en kniv, säger Peter Persson.

”Han är som bortblåst”

Polisen söker efter gärningsmannen i hela Kumla. Men sökandet efter honom är än så länge fruktlöst. Vid länskommunikationscentralen i Örebro län tycker man att det är konstigt, eftersom mannen verkar ha försvunnit, från marken där han låg utanför huset, på bara några ögonblick.

– Han är som bortblåst. Vi söker med hund som inte får upp något spår, det är anmärkningsvärt, säger Peter Persson vid 03.45.

Hur kan det ha gått till?

– Han kan ha gått in i en bil eller stulit en cykel och åkt iväg. Det är en arbetshypotes. Vem har i så fall tagit upp honom och varför.

Ringde från hemligt nummer

Under natten hör den misstänkte gärningsmannen av sig till en bekant som befinner sig på sjukhuset där den skadade mannen befinner sig.

– Vi vet att han ringt till en kompis där och säger, ”det är okej med mig”· Han ringer från hemligt nummer och vill inte komma in till sjukhuset. Vi håller på och undersöker det här. Vi har kollat en massa adresser där vi vet att han varit tidigare, säger Peter Persson vid 04.35.

De två männen är bekanta med varandra och det är oklart vad som ligger bakom knivskärningen.

– Det är lite svårt med rubriceringen, men åtminstone svår misshandel. Varför knivskar han sin kompis? Vi är på plats med en patrull på sjukhus för att fråga den knivskurne om det, säger Peter Persson.

Publicerad: