Uppmanar hundratusen att lämna sina hem

Döddsiffran stiger i Gaza.

Minst 200 palestinier har mist livet.

Nu utökar Israel militäroperationen och uppmanade hundratals människor att lämna sina hem.

På onsdagsmorgonen avfyrade Hamas raketer över Tel Aviv, men de togs ner av israeliska Iron Dome, rapporterar Haaretz.

I går efter att Hamas avvisade Egyptens förslag om fredsförhandlingar fortsatte striderna.

Hamas avfyrade i går morse nya raketer från Gaza - och Israel svarade med flyganfall. Anfallen fortsatte under natten, det israeliska försvaret bekräftar att de bombat Hamas-ledares hem och att toppledaren Mahmoud Al-Zahars hus träffats, skriver Haaretz.

"Hamas ger oss inget annat val"

En 37-årig israelisk man blev allvarligt skadad och senare på kvällen förklarade Barzilais Medicinska Center mannen död, skriver Haaretz.

Ytterligare fyra israeler har skadats allvarligt i raketattackerna.

Totalt har nu 202 palestinier dödats, skriver Haaretz.

Samtidigt som gårdagens bombningar intensifierades uppmanades runt 100 000 människor i norra Gaza att evakuera sina hem innan klockan 08:00 på onsdagsmorgonen, lokal tid.

– En diplomatisk lösning hade varit att föredra, men Hamas ger oss inget annat val än att utöka och intensifiera kampanjen, säger Israels premiärminister Benjamin Netanyahu, enligt Reuters.

Svårt att lämna området

Enligt aktivisten Fred Ekblad, som befinner sig på sjukhuset Al-Wafa i Shajaia i norra Gaza, är oron påtaglig bland patienter och invånare.

– Israel ringde tiill sjukhusdirektören och beordrade oss att utrymma sjukhuset innan i morgon bitti. Senare har Israel, genom Röda Korset, meddelat att sjukhuset inte ska utsättas för direkta attacker men att det kommer ske kraftig artillerield och missilattacker i detta område, säger han.

Trots uppmaningen har människor både valt att och tvingats till att stanna kvar.

– Tre patienter har lämnat sjukhuset efter att familjemedlemmarna hämtat dem på grund av riskerna. Många patienter har ingenstans att ta vägen. Flera människor kan inte ens transporteras i rullstol, de behöver en sjukhussäng, säger han.

"Måste gå hela vägen"

Uppmaningen om att evakuera de norra delarna av Gazaremsan har lett till spekulationer om att Israel förbereder en markoffensiv.

Israels utrikesminister Avigdor Lieberman gick under dagen ut och krävde att landet ska gå in i Gaza.

– Israel måste gå hela vägen, säger han enligt Haaretz.

Publisert: