Nyheter

Han är sexigaste skurken - någonsin

Av: 

Ida Persson

NYHETER

Är det här världens dyraste kontaktannons?

Bilden på 30-årige brottslingen Jeremy Meeks postades på Kaliforniapolisens Facebooksida.

Nu hyllas han som den "sexigaste skurken någonsin".

Jeremy Meeks mugshot.

Det var efter en polisrazzia i Stockton, Kalifornien, som 30-åringen arresterades tillsammans med tre andra män, misstänkt för olaga vapeninnehav och gängbrottslighet.

I samband med gripandet publicerade polisen en bild på de fyra brottslingarna och de beslagtagna vapnen på sin Facebooksida.

Men de kunde knappast förbereda sig på uppståndelsen som följde.

”Han är för vacker”

Bara 24 timmar senare hade tusentals besökare anstormat Facebooksidan i en gigantisk hyllning av Jeremy Meeks - och hans ansikte.

”Han är för vacker för att sitta bakom lås och bom", ”Han håller nyckeln som kan öppna mitt hjärta, kan någon ge mig nyckeln till hans cell” och "nom, nom, nom, nom – det vattnas i min mun" skriver besökarna som nu driver en intensiv kampanj för att fria den fotogeniske brottslingen.

Hittills har bilden 70 000 gilla-markeringar och har delats 8 700 gånger. Under hashtaggen #freejeremy planeras en insamling för att få ihop till borgen - på 900 000 dollar.

”Jag är ingen gangster”

Om Jeremy Meeks själv är lika förtjust över uppmärksamheten är oklart.

– Jag uppskattar uppmärksamheten men jag vill att alla ska veta att det här är inte jag. Jag är ingen gangster, säger han till USA Today.

Han är tidigare känd av polisen och enligt USA Today har han redan hunnit avtjäna ett fängelsestraff på 9 år efter en grov stöld.

ANNONS EXTERN LÄNK

SISTA CHANSEN! Skaffa ett nytt HBO Max-konto här och få 50 % rabatt – livet ut!

HBO Max

Publisert: