Göran Persson: Kristersson blir statsminister

Berättar i Nerikes Allehanda: ”Jag har trott det hela tiden”

avHanna Olsson

NYHETER

Regeringskaoset efter valet fortsätter.

Nu är det centerledaren Annie Lööfs tur att lösa knutarna, men Göran Persson vet vem han tror blir nästa statsminister:

– Jag skulle gissa att det slutar med att det blir en regering som leds av Kristersson, säger han till Nerikes Allehanda.

Två och en halv månad har gått sedan det svenska valet och ingen ny regering är i sikte. I torsdags gick sonderingsuppdraget till centerledaren Annie Lööf, som även är beredd att bli statsminister.

1 av 2 | Foto: Naina Helén W. Jåma
Göran Persson vet vem han tror blir statsminister.

Men det förkastas av tidigare S-ledaren och statsministern Göran Persson. Han tror att det hela slutar med en regering som leds av Ulf Kristersson (M) med stöd av Kristdemokraterna.

– Jag skulle gissa att det slutar med att det blir en regering som leds av Kristersson med Kristdemokraterna – som tolereras av Sverigedemokrater och mittenpartier. Jag har trott det hela tiden, säger han i en stor intervju med Nerikes Allehanda.

”Viker ner sig”

Göran Persson tror att kaoset fortsätter ett tag till innan M och KD bildar regering. Inte minst ser han svårigheter för Annie Lööf att ta sig ur den situation hon satt sig i, med att inte tolerera en regering som stöder sig på Sverigedemokraterna.

På en fråga om den aktuella politiska situationen svarar han såhär:

– Den kommer att drivas ytterligare några steg framåt mot en djupare kris. Sedan kommer några partier att vika ner sig inför risken för ett nyval.

Fem saker du inte visste om Kristersson 00:45