Hon var en härlig tjej

NYHETER

Chockade arbetskamrater på SVT sörjer sin mördade kollega

Kollegorna på Sveriges television är chockade.

– Jag fattar det inte. Hon var en sund tjej med jättebra familjeförhållanden, säger Alexandra Pascalidou.

Hon träffade den döda programledaren, Asrin Masifi, genom tv-programmet Mosaik, där båda arbetat som programledare. De umgicks ett par gånger privat och mejlade varandra till och från.

”En stor förlust”

– Hon var en härlig tjej med stora ambitioner. Det är en stor förlust att hon inte längre finns, säger Alexandra Pascalidou.

Ambitiös och duktig

Ambitiös, duktig och framgångsrik. Det är också den bild som övriga medarbetare på Mosaik vill ge av Asrin Masifi. Hon tog jobbet som ungdomsprogramledare på SVT samtidigt som hon studerade datavetenskap och kurdiska språket och arbetade för kurderna i Sverige.

Tre paneldebatter

För Mosaik höll hon sammanlagt i tre paneldebatter.

– Vi ungdomsprogramledare fick själva komma på vilka ämnen som skulle diskuteras. Asrin Masifi var väldigt duktig på att komma med idéer och driva igenom dem, säger en av Mosaiks andra ungdomsreportrar.

Georgios Mantzaris, redaktör på Mosaik, instämmer:

Om hedersmord

– Hon hade kunnat bli en personlighet inom tv.

En gång diskuterade de så kallade hedersmord på Mosaiks redaktion.

Stort förtroende

– Hon förmedlade då en bild av sin pappa som öppen och som någon som hon hade stort förtroende för, säger Georgios Mantzaris.

Enligt kollegorna på tv var Asrin Masifi en idealisk medarbetare. Trots det drömde hon inte om en framtid som programledare.

Hjälpa kurderna

– Hon ville studera så att hon kunde hjälpa folket i Kurdistan.

– Det är så ironiskt att den kultur som hon ägnade sitt liv åt till slut var det som tog livet av henne, säger en av ungdomsreportrarna.

Viktoria Martinsson