Här står turistorten i lågor – tre döda i bränderna

Av: Nathalie Mark

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 11

NYHETER

Tre människor har omkommit i bränderna som nu drar över Madeiria, skriver BBC.

I flera dagar har svåra bränder härjat Portugal och tusentals brandmän är involverade i att försöka släcka de hundratalet bränder som just nu rasar. Som Aftonbladet skrev under tisdagen brinner det nu även för fullt på turistön Madeira. Temperaturen steg under gårdagen upp mot 40-strecket och i staden Funchal tog sig elden i bergen strax ovanför staden.

– Branden har pågått hela natten och det är en kraftig rökutveckling. Under natten såg man hur röken spred sig avsevärt och det är mycket värre i dag än det var igår, sa Jonas Pernstrand till Aftonbladet då.

Tre döda i bränderna

Under gårdagen evakuerades ett helt sjukhus, ett shoppingcenter och de boende i förorter nära skogarna. Totalt har över 1 000 personer evakuerats och hittills har flera hus och hotell brunnit ned.

Nu kommer även rapporter från BBC om att tre människor strukit med när bränderna dragit fram.

En äldre kvinna omkom när hennes hus i centrala Funchal fattade eld och ytterligare två har omkommit i sina hem. Därtill har mer än 300 behövts läggas in på sjukhus med rökskador och mindre brännsår.

Öns täta vegetation och branta bergssluttningar gör att släckningsarbetet försvåras. Enligt uppgifter till TT misstänker myndigheterna på Madeira att branden kan vara anlagd och två personer har gripits.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN