Källor: Affären som sänkte Wolf

avIsabelle Nordström

Publicerad:
Uppdaterad:
Michael Wolf.

Michael Wolf köpte 2013 aktier i ett företag han som Swedbanks dåvarande vd hade insyn i.

Det är orsaken till att han polisanmälts av storbanken, enligt källor till Dagens Industri.

Wolf förnekar att han skulle ha haft insiderinformation.

– Han är väldigt förvånad över att nu få veta att det är detta som misstankarna handlar om, säger hans advokat Leif Gustafsson.

I fredags blev det känt att Swedbank hade polisanmält sin numera sparkade vd Michael Wolf. Men vad han har varit misstänkt för är fortfarande oklart.

Nu uppger källor för Dagens Industri att anmälan rör en aktieaffär från 2013 – i bolaget Oniva Online Group.

Wolf bekräftar köp

Michael Wolf bekräftar genom sin advokat Leif Gustafsson att han köpte aktier i bolaget 2013.

– Han kan bekräfta att han har köpt aktier i bolaget 2013 och 2014. Han har aldrig själv sålt några aktier i bolaget. Däremot har det inom ramen för en diskretionär förvaltning sålts på senare tid, säger Gustafsson till DI.

Enligt DI hade Oniva Online Group lån hos Swedbank, vilket gjorde att storbanken hade god insyn i hur bolagets finanser utvecklades.

Men Wolf förnekar att han ska ha haft tillgång till insiderinformation.

– Han är väldigt förvånad över att nu få veta att det är detta som misstankarna handlar om. Han har aldrig haft tillgång till någon insiderinformation och han har gjort en förlust på affärerna, säger Leif Gustafsson.

Åklagare vill inte kommentera

Det är inte första gången Oniva Online Group kopplas samman med ekonomisk brottslighet, skriver DI. Ekobrottsmyndigheten genomförde sommaren 2014 en razzia mot företagets huvudkontor och finanschefen greps, misstänkt för insiderbrott.

Finanschefen åtalades men friades förra veckan av Stockholms tingsrätt.

Åklagare Olof Kronlund, som leder förundersökningen mot Wolf, har inte velat kommentera uppgifterna om Oniva Online Group och Wolf.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM