Fick tillbaka dockan – tack vare efterlysning

1 av 3 | Foto: Marley tappade sin älskade docka.
NYHETER

Caitlins son tappade bort sin docka Rafiki som han har haft sedan han föddes. Tack vare en efterlysning på Facebook kan sonen nu återförenas med dockan.

– Sociala medier är verkligen otroligt. Det var flera som visade medkänsla, säger hon.

I söndags var Caitlin Joanna Ruston, som bor i Eskilstuna, på stan med sin snart tvååriga son Marley. Med sig hade han sin docka Rafiki, vilket betyder vän på Swahili, som har ett emotionellt värde.

– Jag köpte dockan till Marley innan han föddes. Hans pappa är från Tanzania så jag ville att han skulle ha en docka han kan identifiera sig med, jag tycker det är viktigt, säger hon och fortsätter:

– Han tycker mycket om den dockan.

När de hade gått ett tag upptäckte Caitlin att sonen var upprörd – han hade tappat Rafiki från vagnen. Hon gick tillbaka för att leta efter den på platserna de varit på, men förgäves.

– Ingen hade sett den. Marley var väldigt ledsen.

”Sett flera liknande efterlysningar”

Hon tänkte att det inte var så mycket att göra än att vända sig till Ikea, där hon hade köpt dockan. Dessvärre hade de slutat sälja den. Det var då hon kom på att hon skulle chansa och lägga ut en efterlysning på sin Facebooksida.

 ” Idag 14:e augusti var jag och min son på stan i Eskilstuna kring 14-17 tiden o vi har då tappat hans docka ifrån Ikea som han älskar. Ikea har tyvärr slutat sälja dem så vi vill verkligen försöka hitta den

– Jag har sett flera liknande efterlysningar, dock ingen där man återfunnit det man söker.

”Flera visade medkänsla”

Caitlin och Marley hade tur – flera delade inlägget och vid lunchtid på måndagen så hörde någon av sig och sa att dockan var funnen. Och det var inte vem som helst som hade hittat den.

– Det komiska är att det var min väns dotter som hittat dockan. De hade varit nere på stan och då hade dottern sett dockan i en städvagn och sagt ”det är ju Marleys docka”, säger hon och fortsätter:

– Min vän hade sett efterlysningen, dessutom hade de varit med oss innan så de kände igen dockan.

Caitlin hade aldrig trott att hennes efterlysning skulle fungera, även om hon hade en gnutta hopp.

– Sociala medier är verkligen otroligt. Och även om den inte hade hittats fick jag meddelanden från folk som hade likadana dockor som de erbjöd mig, säger hon och fortsätter:

– Det var flera som visade medkänsla.

Marley själv är för liten att förstå att dockan är återfunnen, och har inte varit helt förstörd över att den har varit borta heller.

– Han var ledsen den dagen den försvann men sen har han ju andra gosedjur. Men så fort han ser den kommer han nog bli glad.