Föräldrarna gjorde egen rullstol till förlamade dottern

1 av 3
NYHETER

Evelyn, 1, blev förlamad i hela underkroppen.

Då tillverkade föräldrarna en egen rullstol, skriver Daily Mail.

När Evelyn Moore, 1, från Edmonton i Kanada var fyra månader gammal upptäckte läkarna en tumör på hennes ryggrad. Efter att hon gått igenom åtta cellgiftsbehandlingar fick föräldrarna de hjärtskärande nyheterna att tumören spräckt hennes ryggrad och att hon blivit förlamad i hela underkroppen.

Byggde egen rullstol

Föräldrarna Kim och Brad ville att Evelyn skulle ha samma frihet att röra sig som vilken ettåring som helst. När Kim hittade en hemmagjord rullstol på Pinterest bestämde de sig för att bygga en egen. Rullstolen är byggd av en skärbräda, en barnstol och hjul från en barncykel. Mamma Kim säger att Evelyn älskar rullstolen.

– Först åkte hon baklänges, sedan framåt och sedan lärde hon sig att svänga. Nu har vi till och med ett fartgupp i vardagsrummet för att hon åker så fort, säger hon till The Star.

”Ingenting kan stoppa henne”

Evelyn började använda rullstolen när hon var sju månader gammal och har åkt omkring i den sedan dess. Kim är väldigt stolt över sin lilla kämpe.

– Viljestyrkan hon har och hur hon anpassar sig till situationen är någonting jag aldrig hade kunnat förvänta mig. Jag är helt överväldigad. Ingenting kan stoppa henne, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Kanada