Attack med stenar mot sovande polispar

NYHETER

Polisparets hus i norra Stockholm vandaliserades mitt i natten.

Knytnävsstora stenar slängdes med full kraft genom flera fönster, enligt uppgifter till Aftonbladet.

– Vi har inte motivet i dagsläget, om det är riktat mot dem för att de är polisanställda eller inte, säger Shari Tingman som handlägger ärendet hos polisen.

Kvart i tolv natten mot fredag kastades ett flertal stenar genom fönsterrutorna på ett hus i norra Stockholm. På adressen är två poliser, ett gift par i 30-årsåldern, skrivna.

– Jag kan bekräfta att de är poliser och att rubriceringen därför är förgripelse mot tjänsteman. Vi har inte motivet i dagsläget, om det är riktat mot dem för att de är polisanställda eller inte, säger Shari Tingman.

Har beslagtagit stenarna

Enligt uppgifter till Aftonbladet låg de två poliserna och sov när flera knytnävsstora stenar slungades genom fönsterrutorna i vardagsrummet med sådan kraft att de skadade en vägg.

Stenarna har tagits i beslag och ska undersökas på Nationellt forensiskt centrum, NFC, i Linköping.

– Just nu befinner vi oss i ett spaningsstadie där vi också väntar på den tekniska biten, det tar ett tag innan man får svar från NFC, säger Shari Tingman.

Utreder koppling

De två poliserna som bor i huset har förhörts för att se om det kan finnas någon koppling mellan deras jobb och brottet.

– Det kan vara att det har att göra med något som de har jobbat med, men vi har ingen misstänkt i nuläget utan jobbar väldigt brett. Vi får se vart vårt arbete leder, säger Shari Tingman.

Förutom paret har även grannar i området hörts i ärendet.

Flera attacker mot poliser

Den senaste tiden har flera fall av våld mot poliser och räddningtjänst uppmärksammats i svenska medier.

10 maj knivskars en polis i Borås i samband med att en patrull försökte släcka mindre gräsbränder efter larm om att smällare och raketer antänts vid en fotbollsplan.

Den knivskurna polisen fördes till sjukhus med lindriga skador.

I söndags utsattes en polispatrull för stenkastning när de körde i området Klockaretorpet i Norrköping. Händelsen följde på flera veckors oroligheter med bilbränder och stenkastning mot både polis och räddningstjänst.

ARTIKELN HANDLAR OM