Presidentens katt är borta – vädjar om hjälp på Instagram

1 av 2 | Foto: Tjetjeniens katt är försvunnen sedan tio dagar.
NYHETER

Tjetjeniens president, som är känd för sin hänsynslöshet, överraskar sina följare på Instagram med en mjukare sida, skriver The Guardian. I ett känslosamt inlägg vädjar han om hjälp att hitta sin katt.

”Vi är tacksamma för all information vi kan få”, skriver han.

I vanliga fall är Tjetjeniens president Ramzan Kadyrov känd för sin machostil och för att vara hänsynslös. Men på en bild på sin Instagram, som han la upp för fyra dagar sedan, visar han upp en lite mjukare sida.

"Tacksamma för all information vi kan få"

På bilden står han och håller sin katt, av rasen Toyger, som ska ha försvunnit för tio dagar sedan.  Ramzan Kadyrov skriver till sina 1,8 miljoner följare att han vill ha hjälp att hitta den.

”Vår katt har försvunnit. Han såg ut som en liten tigerunge, besökare har påpekat att han är väldigt, väldigt lik en.

Vi trodde att han skulle komma tillbaka då han är väldigt fäst vid barnen och gillar att leka och vara med dem i trädgården – men nu har vi börjat bli riktigt oroliga. Kanske är han hos någon i närheten, som inte vet var kattens ägare är.

Jag är säker på att ingen människa har behov av någon annans katt, därför är vi tacksamma för all information vi kan få och tackar på förhand", skriver han i inlägget.

Katten har ännu inte setts till

Över 30 000 personer har gillat hans inlägg och över 600 personer har kommenterat – men trots det har katten ännu inte återfunnits, skriver The Guardian.