Man hittad död i polisarresten

NYHETER

En man har hittats död i polisens arrest i Örebro.

Mannen hade tagits in för berusning och skulle höras på tisdagskvällen – men då var han okontaktbar och dödförklarades senare.

– Det är något som har gått fruktansvärt fel, säger Stefan Wickberg vid polisen.

En medelålders man omhändertogs av polis och fördes till arresten vid 18.30-tiden på tisdagskvällen. När han senare skulle hämtas till förhör var han medvetslös.

– Hjärt- och lungräddning påbörjades direkt och ambulansen var snabbt på plats. Men hans liv gick inte att rädda, säger Stefan Wickberg, presstalesperson vid Örebropolisen.

Mannen dödsförklarades klockan 00.50.

Oklar dödsorsak

Enligt polisen ska det inte finnas några uppgifter om att mannen varit sjuk eller liknande. Nu kommer en utredning att göras för att undersöka hur tillsynen av mannen såg ut.

– Vi vet inte varför det här har hänt. Det finns många frågor och vi hoppas på att få svar för att kunna kartlägga varför det blev såhär, säger Wickberg.

”Gått fruktansvärt fel”

Polisen har upprättat avspärrningar i arresten och kommer att genomföra en teknisk undersökning. Dessutom ska mannens kropp obduceras för att få fram dödsrsaken.

Anhöriga har underrättats om dödsfallet.

– När något sådant här har hänt är det något som har gått fruktansvärt fel. Det är ett nederlag oavsett om allt gått rätt till, säger Stefan Wickberg.

ARTIKELN HANDLAR OM