Tröstade sjuke sonen i duschen – blev för mycket för Facebook

NYHETER

Ansågs vara stötande

Här är mammans senaste inlägg där hon publicerat bilden igen.

Heather Whitten lade ut en bild på hennes man som tröstar deras sjuke son i duschen.

Men bilden möttes av hat och plockades bort på Facebook.

– Jag var häpen över hur många människor som missade historien bakom eller inte såg förbi nakenheten, skriver Heather Whitten i ett inlägg.

Heather Whittens son Fox hade drabbats av salmonella och hade hög feber. För att svalka och trösta honom tog pappan Thomas med sig honom in i duschen.

”När jag satt i duschen med dem blev jag överväldigad av scenen framför mig. Den här mannen. Den här maken, partnern och pappan. Han var så tålmodig och kärleksfull och så stark med vår lilla son i sitt knä. Han viskade tröstande till Fox att han skulle bli bra och att Thomas skulle ta hand om honom”, skriver Heather Whitten på Facebook.

Möttes av hat

Hon gick och hämtade kameran för att föreviga bilden av pappan och sonen och delade den på Facebook. Men i stället för kärlek möttes bilden av hat.

”Jag var häpen över hur många människor som missade historien bakom eller inte ens såg förbi nakenheten till att hitta historien. De fastnade vid att de båda var nakna och i duschen. Jag hade gått över gränsen. Det var för intimt. Det skulle inte ha delats offentligt. Men, jag håller inte med”, skriver Heather Whitten.

”Det är inget sexuellt”

Bilden fick mycket kritik och togs tillslut bort av Facebook. I ett senare inlägg berättar mamman om varför hon tog bilden och varför hon valde att dela den.

”Ni kanske aldrig delar bilder av er familj som jag gör. Men det ger er inte rätten att tysta mig. Att ta ifrån mig rätten att dela våra erfarenheter ocensurerat. Det är inget sexuellt eller exploaterande med den här bilden. Det är inte ens några ”privata delar” som syns”, skriver Heather Whitten.

Det senaste inlägget har i skrivande stund fått 134 000 likes och 19 000 kommentarer.

ARTIKELN HANDLAR OM

Facebook

Näthat