Köpte sprit och åkte taxi – för skattepengar

NYHETER

Stefan Carlsson, landshövding i Kalmar, har använt skattebetalarnas pengar till bland annat sprit och taxi.

Han har regelbundet lånat pengarna till privata utgifter, avslöjar P4 Kalmar.

– Det blir alltid lite kringkostnader av olika slag, säger han till kanalen.

Foto: Stefan Carlsson, landshövding i Kalmar län.

Hotellnotor, alkohol, privata taxiresor och restaurangbesök. Det har landshövdingen i Kalmar, Stefan Carlsson, betalat med skattebetalarnas pengar – flera gånger, avslöjar P4 Kalmar.

Minst 25 gånger under förra året har han ”lånat” pengar av skattebetalarna till privata utgifter – trots att det är emot reglerna.

– Jag har använt det för att betala privata saker när jag checkat ut från hotell och sådant, säger han till Aftonbladet.

”Kände inte till reglerna”

Kortet har använts i samband med att saker har tagits ur minibaren eller att han ätit en egen lunch, då har det kommit på samma kvitto vilket Stefan Carlsson betalat med sitt tjänstekort.

– Helt ärligt kände jag inte till reglerna, men det är ingen ursäkt och det är klart att jag ska göra det, säger han.

Får användas i nödfall

Enligt reglerna får landshövdingen och andra som är direkt underställda regeringen använda tjänstekortet till privata utgifter i nödfall, som till exempel om en hotellnota inte skulle gå att dela upp.

Totalt handlar det om ungefär 14 000 kronor som Stefan Carlsson betalat med sitt tjänstekort, vilket sedan i efterhand har dragits från hans lön.

– Varenda krona är betald, jag har inte köpt någonting för skattebetalarnas pengar som jag inte betalat tillbaka. Nu är det bara att göra rätt i fortsättningen, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Kalmar

Stockholm