Vädjan från Michelle Obama: Stoppa den här galenskapen!

1 av 2
NYHETER

Michelle Obama gick till ovanligt hård attack mot Donald Trump på torsdagskvällen.

– Stoppa denna galenskap, vädjade hon på ett kampanjevent i New Hampshire.

Donald Trump höll på torsdagen ett tal i vågmästarstaten Florida, där han aggressivt slog tillbaka mot de anklagelser om sexuella trakasserier som riktats mot honom den senaste veckan.

En stund tidigare steg Michelle Obama upp på en scen i New Hampshire. Hon har tidigare hållit sig utanför den politiska hetluften – men i dag var hon på krigsstigen.

– Vi har en kandidat till presidentposten som har sagt saker om kvinnor som är så chockande och så förminskande att jag inte tänker upprepa dem. Och förra veckan hörde vi en presidentkandidat skryta om att begå övergrepp på kvinnor. Det har skakat mig. Jag kan inte sluta tänka på det, sa hon.

"Männen i mitt liv pratar inte på det sättet"

Donald Trump har avfärdat kritiken mot de uttalande han gjorde i den numera ökända videoinspelningen som "snack i omklädningsrummet".  Den förklaringen köper inte Michelle Obama.

– Det här är inte snack från ett omklädningsrum. Det är en mäktig person som pratar öppet om sexuellt utnyttjande. Och han skryter till och med om att kyssa och tafsa på kvinnor... Männen i mitt liv pratar inte på det här sättet. Vi kan inte utsätta våra barn för det här längre. Inte för en minut till, och ännu mindre i fyra år, sa hon.

Nämnde inte Trump vid namn

Inte en enda gång under talet nämnde hon Trumps namn, skriver AP.

– Det här är inte normalt. Det är inte vanlig politik. Det är skamligt. Det är oacceptabelt.

Sannolikhet just nu att bli president:

Clinton: 71,4%   Trump: 28,6%

Hur kan det skilja så mycket fast opinionen är jämn? Klicka här för förklaring.

Källa: FiveThirtyEight 8 nov (baserat på prognos i alla stater).

Sammanställning: Johan Furusjö

ARTIKELN HANDLAR OM