Annelies smarta garnlösning – med gamla flaskor

Av: Matilda Andersson, Andreas Randhir Granfors

Publicerad:
Uppdaterad:

Hyllas på Facebook efter återvinnande idén

1 av 2 | Foto: Faksimil/Privat

Annelie Magnusson från Håverud har kommit på en lösning för att få ut garnet ur nystanet på ett enkelt och smart sätt. Nu hyllas hennes idé i Facebookgruppen där hon lade upp bilden på lösningen.

– Det händer ofta att jag återanvänder pet-flaskor till det mesta, säger Annelie till Aftonbladet.

Det var i fredags morse om Annelie Magnusson från Håverud lade upp en bild i Facebookgruppen Återbruka mera. Bilden föreställer gamla pet-flaskor som Annelie klippt upp i botten och sedan lagt ned garnnystan i för att sedan vända flaskorna upp och ned och hänga dem i krokar på det fritids där Annelie jobbar. Allt för att få ut garnet utan trassel.

Gillats av tusentals

Idén till flaskorna fick Annelie från en liknande bild hon sett tidigare, men valde att utveckla idén lite för att den skulle passa in på hennes jobb. Inlägget i Facebookgruppen har på bara ett drygt dygn gillats av över 5 000 personer, något som Annelie inte hade räknat med på förhand.

”Detta är inte bara fiffigt utan innovativt”, lyder en kommentar.

”Så fint och enkelt för barnen att använda själva”, lyder en annan.

”Urtjusigt! Tänk att slippa allt trassel!”, lyder en tredje.

– Jag är fortfarande förvånad. Jag hade kanske kunnat sträcka mig till att 60 stycken skulle gilla mitt inlägg men inte så här många. Och alla positiva kommentarer var roliga att läsa, säger Annelie.

”Återanvänder pet-flaskor till det mesta”

Det är dock inte första gången Annelie lyckas vara finurlig när det kommer till att återbruka flaskor. Hon har bland annat använt pet-flaskor till att ösa ur båten och att plocka bär i.

– Det händer ofta att jag återanvänder pet-flaskor till det mesta. Jag tar ofta med mig saker jag själv inte har användning för till mitt jobb, där sakerna ofta får en ny plats. Det kan vara klädesplagg eller väskor, till exempel, säger Annelie.

”Toarullar är en jättebra pysselgrej”

Det är inte bara pet-flaskor Annelie är bra på att återanvända. Inför påsken har hon flera tips och idéer.

– Toalettrullar är en jättebra pysselgrej. Man kan göra djur som ugglor eller bläckfiskar med eleverna och kycklingar nu till påsk. Tomma barnmatsburkar kan man pynta med lite fina saker och sedan ha som värmeljuslyktor. Har man lite ståltråd till det så kan man vira runt burken hårt och hänga upp den.

Publicerad: