Man misstänks ha dödat hemlösa i San Diego

1 av 9
NYHETER

Tre hemlösa personer har dödats i San Diego.

En 36-årig man är nu gripen misstänkt för attackerna. En av de hemlösa har dött efter att ha satts i brand.

– Den här mördaren har riktat in sig på några av vår stads mest utsatta människor när de sover, säger polischefen Shelley Zimmerman.

Det var under torsdagsmorgonen, lokal tid, i San Diego som polisen grep 36-årige Anthony Alexander Padgett genom tips från allmänheten. Han kopplas samman med en rad attacker riktade mot hemlösa som har genomförts i delstaten Kalifornien i USA.

Hemlösa började brinna

Tre hemlösa har nu dödats i San Diego, skriver nyhetsbyrån AP. Två har blivit slagna till döds och en 23-årig man dog efter att ha blivit stucken i brand. San Diego-polisen meddelade att mannen dött av sina skador under söndagen efter att ha vårdats på sjukhus sedan i onsdags. Ytterligare hemlösa har också satts eld på och blivit allvarligt misshandlade.

De första tre attackerna har inträffat inom loppet av 25 timmar, rapporterar CNN.

– Den här mördaren har riktat in sig på några av vår stads mest utsatta människor när de sover, säger polischefen Shelley Zimmerman under en presskonferens.

”Vi är vettskrämda”

Motivet bakom attackerna är än så länge inte känt. San Diego-polisen har på sin Twitter gått ut med övervakningsbilder från en matbutik på den misstänkte och varnat hemlösa i staden för honom. ”Vi ber om deras hjälp”, skriver polisen. Nu tror man alltså att Anthony Alexander Padgett är den skyldige. Trots att han är gripen misstänkt för mord och mordförsök är många hemlösa fortfarande rädda.

– Vi bor här ute. Vi är vettskrämda, säger Rayonna, 39, som beskriver sig själv som en ”gatumamma”, till The Guardian.

”Går igenom fallen igen”

Polisen uppger att man hittat en brinnande handduk på den hemlöse som blev stucken i brand. Vittnen såg en man böja sig över offret och beskriver vad de först trodde var brinnande kläder.

– Vi är alldels övertygade om att de här händelserna hänger ihop. Vi går igenom alla fallen igen, säger polisens utredare David Nisleit, enligt CNN.

Alla attackerna verkar vara ”vettlösa, slumpmässiga attacker på hemlösa”, säger David Nisleit och uppmanar hemlösa att sova och vistas i grupp.

ARTIKELN HANDLAR OM

San Diego

USA