Brittisk polis gick på dejt – dödades av kannibal

1 av 7
NYHETER

Polismannen Gordon Semple, 59, sökte sexpartners via en app.

Nu står hans dejt inför rätta – misstänkt för att ha ätit av och dödat 59-åringen.

– Satan sa åt mig att göra det, ska Stefano Brizzi ha sagt.

Den 1 april i år stämde den brittiske polismannen Gordon Semple, 59, träff med Stefano Brizzi, 50, via dejtingappen Grindr. Semple och Brizzi hade kommit överens om att träffas hos den sistnämnde i södra London för att ha sex samma kväll.

Men Gordon Semple tog sig inte ur lägenheten med livet i behåll.

Under veckans förhandlingar i rätten uppger Stefano Brizzi att 59-årige Semple dog under en sexlek som gick fel, uppger BBC. Men tidigare i utredningen ska Brizzi ha uppgett att han ströp honom till döds.

”Jag har dödat en polisman”

Den 7 april slog Stefano Brizzis grannar larm till polisen efter att en frän odör spridit sig i fastigheten. När polisen anlände till lägenheten ska Brizzi direkt ha erkänt vad som hänt.

– Jag har försökt lösa upp kroppen, jag har dödat en polisman, ska Brizzi har sagt till patrullen som åkte på larmet, enligt BBC.

– Jag dödade honom förra veckan. Jag träffade honom på Grindr och jag dödade honom. Satan sa åt mig att göra det.

Brizzi ska sedan på olika sätt ha försökt göra sig av med kroppen. Patrullen som uppdagade vad som hänt möttes i Brizzis badrum av en makaber syn. Badkaret var fullt av syra och där hade Brizzi försökt lösa upp Gordon Semples kropp, uppger BBC. En idé som den misstänkte ska ha fått från tv-serien ”Breaking Bad”, enligt åklagaren.

Under rättegången i veckan framkom också nya detaljer som tyder på att Brizzi kan ha ätit av kroppen, enligt Sky News.

Nekar till mord

Polisens tekniska utredning har visat att dna från Gordon Semples hittats på flera platser än i badrummet. Spåren ska ha hittats i Stefano Brizzis mixer, andra köksredskap och i ugnen. Utredarna ska även ha funnit bitmärken på ett ben, enligt Sky News.

– Åklagarsidan anser att det är möjligt för juryn att besluta att den åtalade har tillagat delar av hans kropp och ätit av den, säger åklagare Crispin Aylett, enligt Sky News.

Stefano Brizzi nekar till mord men erkänner att brott mot griftefriden genom försöken att göra sig av med kroppen.