Lottas mördare Martin Jonsson skadad på häktet

1 av 2
FLERA BROTT Martin Jonsson, 33, dömdes till livstids ­fängelse för mord. Han döms även för en lång rad andra brott.
NYHETER

Martin Jonsson dömdes i veckan till livstids fängelse för mordet på Lotta.

På onsdagen skadade han huvudet inne på häktet – så illa att jourläkare tvingades tillkallas, skriver Expressen. Nu har tillsynen av honom skärpts.

I tisdags föll domen mot Martin Jonsson, 33, och det blev det åklagaren yrkat: livstids fängelse för mordet på 41-åriga Lotta.

När han fick beskedet ska han ha brutit ihop så illa att häktet tvingades kalla in extrapersonal för att bevaka honom.

Tillsynen skärptes

På onsdagen ska Martin Jonsson dessutom ha skadat huvudet på något sätt. I samband med detta tvingades han träffa jourläkare som gjorde bedömningen att skärpa tillsynen av honom, rapporterar Expressen. Under några timmar fick fick han tillsyn varje kvart, därefter tittades han till åtminstone en gång i timmen.

Det finns i nuläget inga uppgifter på hur huvudskadan ska ha uppkommit. Men enligt källor till Expressen, som har insyn i häktet, ska han tidigare ha uttryckt att han vill skada sig själv.

Dömd till livstid

33-årige Martin Jonsson dömdes på tisdagen till livstids fängelse av Solna tingsrätt för mordet på 41-åriga Lotta. Han dömdes dessutom för en lång rad andra brott som misshandel, förtal och grov fridskränkning av Lotta då hon misshandlats flera gånger under deras korta förhållande.

Det var den 4 juni som Martin Jonsson misshandlade Lotta så svårt att hon några dagar senare dog av sina skador.