Äldre kvinna död i storbrand i radhuslänga

1 av 6
NYHETER

En äldre kvinna dog i branden i Svedala på måndagskvällen.

Då totalförstördes fyra bostäder i en radhuslänga i en kraftig brand.

Tipsa | Aftonbladet

Räddningstjänsten fick larmet vid 22.15 på måndagskvällen. Fyra brandstationer, Staffanstorp, Jägersro, Hyllie och Svedala beodrades då till platsen. Ett flertal brandmän ska sedan under flera timmar bekämpat elden som slog upp ur taken på de fyra bostäderna. Även polis var på plats med minst två patruller.

– De håller på och jobbar för fullt där just nu, sa Fredrik Kristell, tjänsteman i beredskap vid Svedala kommun, till Aftonbladet på måndagskvällen.

Enligt den lokala produktionsledaren på SOS Alarm i Malmö har branden börjat i ena ändan på huslängan och sedan spridit sig vidare till resten av husen.

Söker kontakt med boende

SOS Alarm uppger även att ambulanser skickats till platsen men att ingen person ska ha förts till sjukhus.

Polisen uppgav senare på tisdagsmorgonen att alla fyra hus totalförstörts och att de boende i tre av dem har tagit sig ut på egen hand. I det fjärde, där branden tros ha startat, försökte myndigheterna få kontakt med den boende.

På tisdagskvällen uppgav polisen att en kropp hittats i den tekniska undersökningen. Det är, skriver de, sannolikt den äldre kvinna som bott på adressen. Hennes anhöriga är underättade.

Oklart vad som startat branden

Eftersläckningsarbetet pågick fram till 8-tiden på morgonen då räddningstjänsten meddelade att man lämnat platsen. En teknisk undersökning kommer att genomföras under dagen.

Polisen hade under tisdagseftermiddagen ännu inte lyckats få kontakt med personen som saknas, och kan inte utesluta att denne befann sig i bostaden.

– Vi är inne i fastigheten nu och genomför en teknisk undersökning, meddelade Ewa-Gun Westford, kommunikatör i region Syd, vid 15-tiden på eftermiddagen.

Då brandorsaken än så länge är okänd kommer händelsen inledningsvis att rubriceras som mordbrand.

ARTIKELN HANDLAR OM

Svedala

Bränder